Tvrtka TimoCom već 16 godina uspješno radi na europskom tržištu

Autor: Marta Duić , 21. srpanj 2014. u 22:01
Tina Pandža

Country manager za Hrvatsku otkriva planove nagrađivane tvrtke koja radi na 30 tržišta.

Tvrtka TimoCom Soft- und Hardware GmbH poznati je pružatelj IT usluga u prijevozničkoj branši i aktivna je u cijeloj Europi.

S timom od preko 400 zaposlenika u više od 30 zemalja razvijaju tehnologiju i usluge koje svakodnevno poslovanje čine učinkovitijim i produktivnijim. Bilo da je riječ o prijevoznicima, špediterima ili otpremnicima – sve tvrtke vezane uz transport imaju koristi od proizvoda tvrtke TimoCom. Tina Pandža, Country Manager za Hrvatsku u tvrtki TimoCom ispričala nam je detalje njihovog poslovanja, pohvalila se dostignućima tvrtke te podijelila s nama planove za budućnost i još bolji rast poslovanja.  

Kakvo je poslovanje tvrtke u ovoj godini? 
Budući da poslovna godina još nije pri kraju, ne možemo utvrditi konačno stanje. Do sada smo jako zadovoljni. Mogli smo povisiti broj kupaca u cijeloj Europi. Također, broj ponuda tereta i utovarnih prostora u našoj burzi transporta TC Truck&Cargo® ruši stare rekorde. U prva četiri mjeseca ove godine, broj ponuda tereta i utovarnih prostora je za 20% viši nego u istom razdoblju prošle godine.

Koja je posebna odličja/nagrade tvrtka TimoCom osvojila?
Mi smo upravo nedavno ponovno odabrani kao "Beste Marke" ("Najbolja marka") u kategoriji burze tereta. Stoga je naša platforma za transportne natječaje TC eBid® odlikovana pečatom kvaliteta Savezne udruge gospodarenja materijalima, nabavom i logistikom (BME). No, mogli smo i na međunarodnoj razini već osvojiti neke nagrade: krajem prošle godine, TimoCom je primio Europsku nagradu za održivost prometa za univerzalnu platformu za praćenje, TC eMap®. Osim toga, u Italiji smo dobili najvažniju nagradu tamošnje transportne industrije, a TC eMap® je u Poljskoj priznat kao "Inovativni proizvod godine 2013".

Kako vidite budućnost tvrtke TimoCom?
Tvrtka TimoCom već 16 godina uspješno radi na europskom tržištu te namjerava održati taj trend. Kao tržišni lideri na području burzi tereta i utovarnih prostora ne mirujemo, već razvijamo proizvode i usluge i za budućnost, koje svakoj osobi unutar transportne industrije pružaju ključnu dodanu vrijednost.

Imate li konkretnih planova za daljnje poboljšanje uspjeha tvrtke?
Tvrtka TimoCom ove godine sve ulaže u komunikaciju. Konkretno, planiramo mobilni pristup kako bi TimoCom kupci ubuduće uvijek i odasvud imali pristup proizvodima tvrtke TimoCom. Korist proizlazi i iz upotrebe mobilnih uređaja s najvišim sigurnosnim standardima naše IT službe – usporedivo s verzijom osobnog računala. Usluga će biti dostupna preko naše aplikacije Transportni barometar. Uz mobilni pristup, u začetku je i komunikacijski alat koji će unaprijediti standard za brzu i jednostavnu razmjenu unutar industrije. Osim toga, iznenadit ćemo naše korisnike svježim i suvremenim dizajnom. Burza skladišnih prostora će ubuduće biti eksterno dostupna kako bi se povećao raspon ponuda skladišnih prostora. Sve u svemu, važno nam je komunicirati s korisnicima na istoj valnoj duljini i time izoštriti pogled na bitno – korist za korisnika. 

IT usluge

Koju posebnost nudi Vaše poduzeće unutar logističke i transportne industrije?

Tvrtka TimoCom pružatelj je IT usluga svim poduzećima uključenima u transport. Naši proizvodi pokrivaju sva bitna područja opskrbnog lanca. Našu osnovnu djelatnost predstavlja burza tereta i utovarnih prostora TC Truck&Cargo®, tržišni lider na području europskih transportnih burzi. Preko 100.000 korisnika dnevno ovdje nudi do 450.000 ponuda tereta i utovarnih prostora. Portfelj je dopunjen i uz TC eBid®, online platformom za transportne natječaje, burzom tereta s prikladnim skladišnim i logističkim površinama te TC eMap®, rješenjem za kalkulaciju i praćenje. Našim poslovnim korisnicima nudimo i sučelje TC Connect. Tvrtke time mogu uspostaviti vezu između vlastitog dispozicijskog softvera i tvrtke TimoCom.

Komentirajte prvi

New Report

Close