Svi potencijalni kupci traže 700 otkaza u Galenici

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2016. u 22:00
Prodaje se 25 posto udjela u Galenici, Foto: PD

Nakon tri socijalna programa u srpskoj tvornici lijekova, koja traži strateškog partnera, ostalo je 1400 od 2800 radnika.

Detalji ponuda zainteresiranih za strateško partnerstvo sa srpskom farmaceutskom kompanijom Galenika pojavili su se u beogradskim medijima. Povjerenstvo za strateško partnerstvo s Galenikom, prema pisanju Večernjih novosti, “zavirilo” je u ponude sva tri ponuđača, a to su kompanije Cadila Pharmaceuticals iz Indije, EMS iz Brazila i konzorcij koji čine Frontier Pharma iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

One su trenutno kod privatizacijskog savjetnika, konzultantske kuće Deloitte, čiji stručnjaci moraju odgovoriti ispunjavaju li ponude potrebne uvjete iz javnog poziva. Kako list neslužbeno doznaje, izdvaja se plan kompanije EMS koja je spremna preuzeti veći udio u tvornici lijekova za više od minimalnih sedam milijuna eura, koliko je traženo za 25% dionica.

Indijci, tvrdi se, nude posao za 750 ljudi, a britansko-ruski konzorcij za 700. “Ako su te brojke točne, sindikat Nezavisnost smatra da nijedna ponuda nije prihvatljiva. Nije u redu da im država otpiše dugove, da otpuste pola radnika i da četvrtinu tvornice dobiju za samo sedam milijuna eura. Nadamo se strateškom partneru koji će donijeti nove lijekove, proširiti proizvodnju i zaposliti radnike”, kaže Zoran Pantelić, predsjednik tog sindikata u Galenici. Nakon tri socijalna programa u Galenici je od 2800 ostalo 1400 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close