Sve obvezujuće ponude za Cimos nude premalo

Autor: Poslovni dnevnik , 14. travanj 2016. u 21:59
Ni ponuda talijanskog fonda Palladio Finanziaria nije zadovoljavajuća

Nijaz Hastor ponudio je samo 100 milijuna eura.

Nijedna od primljenih obavezujućih ponuda za kupovinu Cimosa nije u skladu s očekivanjima vlasnika, te će slovensko Društvo za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) stupiti u kontakt sa svim kandidatima koji su prošle godine podnijeli neobvezujuće ponude, izvijestio je ljubljanski Dnevnik.

BiH poduzetnik Nijaz Hastor je za posrnulu slovensku kompaniju ponudio manje od sto milijuna eura, a neobvezujuća ponuda prošle godine iznosila je oko 250 milijuna eura. Takođe, ni ponuda talijanskog financijskog fonda Palladio Finanziaria nije zadovoljavajuća. Ipak, privatizacija Cimosa će se nastaviti. Vlasnici će stupiti u kontakt s preostalim kandidatima koji su podnijeli neobvezujuće ponude, a koje su previsoka očekivanja o cijeni preuzimanja tada odvratila od posla.

Prema neslužbenim informacijama ponude su, između ostalog, dali francuska kompanija Maike Automotive, koja je, kao i Cimos proizvodi dijelove za automobilsku industriju, te američki financijski fond Sunce Capital Partners. Kao meta preuzimanja Cimos je bio zanimljiv i za španjolsku multinacionalnu kompaniju CIE Automobili. 

Komentirajte prvi

New Report

Close