Slovenska Polzela opet na rubu propasti

Autor: Ante Pavić , 30. prosinac 2013. u 17:56
Polzela kao jamac plaća kredit dva mariborska poduzetnika u vrijednosti od 100 tisuća eura

Karmen Dvorjak odstupila je s mjesta predsjednice Uprave jer je NO za člana Uprave, bez njene suglasnosti, imenovao Roberta Tomazina.

Slovenski proizvođač čarapa Polzela, dobro poznati brend u regiji i Hrvatskoj, opet visi o niti iako je sanacija daleko odmakla, piše ljubljanski Dnevnik.Povod za sumnje u konačni oporavak izazvala je Karmen Dvorjak koja je u utorak odstupila s mjesta predsjednice Uprave grupacije.

Svoju ostavku obrazložila je odlukom Nadzornog odbora da za člana Uprave imenuje Roberta Tomazina bez da su se konzultirali s njom, iako su svi suglasno trebali odlučiti o takvim pitanjima. Dvorjak je prilikom donošenja odluke preskočena pa je odlučila odstupiti. Kako navodi u pismu u kojemu podnosi ostavku, zato ne može preuzeti odgovornost za ispunjenje danih obveza. Osim toga, kako saznaje Dnevnik, naručeno forenzično ispitivanje financijskih papira i revizijskih dokumenata pokazuje da je u tvrtki bilo nepravilnosti za vrijeme dok je član Uprave bio Marko Slokar koji je nedavno postao predsjednik Nadzornog odbora, zamijenivši na toj poziciji Branku Neffat. 

 

5milijuna

eura dug je Polzele koji čeka reprogram

Nezadovoljni bankari
Ona je prije godinu dana bila imenovana predsjednicom NO na zahtjev banaka vjerovnica. Stoga je njezina smjena izazvala veliko nezadovoljstvo među bankarima koji su oštro upozorili Slokara da će pokrenuti sva pravna sredstva za zaštitu svoje vlasništvo, uključujući i odgovornost za štetu ako na mjesto predsjednice NO ne vrati Neffat. Slokar za sada ne popušta, a njegovo ponašanje čudi, jer je izazvao banke koje u sljedećih nekoliko dana moraju odlučiti o reprogramu Polzelinog duga od pet milijuna eura.Slokar se pak čudi zahtjevima banaka koje su zapravo vlasnice poduzeća, da vrati Nefftovu za čijeg su mandata više-manje ostvareni svi postavljeni ciljevi. Na pitanje zašto je doveo Tomazina, Slokar je obrazložio da ga poznaje.Slokar je, piše Dnevnik, osim toga ranije pokušao spriječiti dolazak financijskih forenzičara u tvrtku. Dnevnik piše da forenzički izvještaj pokazuje kako Polzela kao jamac plaća kredit dva neimenovana mariborska poduzetnika u vrijednosti od 100.000 eura. 

Nenamjensko trošenje
Tvrtka je oštećena i prilikom odobravanja kredita od 100.000 eura poduzeću Mozaik u vlasništvu Cirile Klinc koje je prošle godine završilo u stečaju. Vještaci su također ostavili i mogućnost da je veća količina posuđenog novca trošena nenamjenski, i to za vrijeme dok je Slokar bio predsjednik NO te član Uprave. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

čuj, dok nekome ne smrkne, drugome ne svane. zato će profitirati hrvatska firma Jadran tvornica čarapa JDTC-R-A koja je već profitirala sa propasti najveće austrijske tvornice čarape. Polzela im je jedina preostala regionalna konkurencija pa će mu ovo dobro doći. No, bilo bi možda dobro i preuzeti tu polzelu…Vidjet ćemo što Marasović planira…

Točno. Komunizam i u Sloveniji je izrazito jak.

Vaš link …

Stotine tisuća nekomunista (najviše Hrvata) je pobijeno nakon II svj. rata u Sloveniji a niti jedan pokolj nije procesuiran. Niti u protekloj prokletoj jugoslaviji niti u sadašnjoj Sloveniji. Niti nakon dva desetljeća slovenske samostalnosti, nisu istraženi genocidi nad civilima baš radi otpora slovenskih komunista koji su i dalje izrazito moćni i čuvaju svoje odvratne tajne.

pa to je sve isto kao u hrvatskoj, jugoslavenski pljačkaški marksizam u punom zamahu.

članak to nigdje ne navodi, al baš me zanima kako bi taj slokar mogao biti jači od banaka, revizija i pravosuđa ako ga ne podržava neka od kom-partija.

New Report

Close