Rio Tinto najavljuje rezanje troškova i otkaze u Europi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. listopad 2012. u 11:58
EPA

Rio Tinto u Europi zapošljava gotovo 2.700 radnika.

 Svjetski rudarski div Rio Tinto namjerava srezati troškove i radna mjesta u Europi za 30 posto do kraja iduće godine, kazala je sindikalna dužnosnica nakon sastanka s upravom. "Rekli su nam da moramo srezati troškove za 30 posto. Najava će sigurno zabrinuti radnike", istaknula je u utorak Veronique Roche, predstavnica sindikata CFR-CGC i tajnica europskog radničkog vijeća Rio Tinto France. Broj zaposlenih u Rio Tintovim pogonima u Londonu, Parizu i Voreppeu u francuskoj regiji Isere bit će u prosjeku smanjen za 30 posto do kraja 2013., uključujući i aktivnosti Rio Tinto Aluminiuma, dodala je.

Prošle je godine britansko-australska rudarska kompanija u Europi ukinula 220 radnih mjesta a do kraja ove godine namjerava zaključiti analizu poslovanja.
Rio Tinto u Europi zapošljava gotovo 2.700 radnika, navodi Roche. Kompanija je izvijestila o 22-postotnom padu dobiti u prvoj polovini godine, na 5,9 milijardi dolara, zbog pada cijena sirovina. U Europi bez Velike Britanije prihodi su im se smanjili 15 posto.

Čelnik Rio Tinta Tom Albanese kazao je u utorak u Australiji da kompanija ostvaruje dobre poslovne rezultate usprkos oscilacijama na svjetskim tržištima. Potvrdio je ciljeve za ovu godinu i izvijestio o tromjesečnom rekordu u vađenju željezne rude u Australiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close