Prodaja neprehrambenih proizvoda Marks & Spencera pala 13. kvartal

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. studeni 2014. u 11:24
Foto: Marks & Spencer

Riječ je o 13. uzastopnom tromjesečju pada prodaje tog maloprodajnog lanca sa 130-godišnjom tradicijom.

Najveći britanski lanac trgovina odjećom i hranom Marks & Spencer (M&S) u srijedu je izvijestio o novom u nizu tromjesečnom padu prihoda od prodaje neprehrambenih proizvoda, što se pripisuje neuobičajeno toplom jesenskom vremenu.

Kako su objavili iz tog maloprodajnog diva, prisutnog dugi niz godina i u Hrvatskoj, prodaja neprehrambenih proizvoda, koji obuhvaćaju odjeću, obuću i kućanske proizvode, u trgovinama koje posluju dulje od godinu dana u proteklom je tromjesečju pala za četiri posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Riječ je o 13. uzastopnom tromjesečju pada prodaje tog maloprodajnog lanca sa 130-godišnjom tradicijom.

Internetska prodaja na razini grupe u proteklom je tromjesečju, pak, pala za 4,6 posto, nadovezavši se na 8,1-postotni pad u prvom tromjesečju.

No, prihodi M&S-a od prodaje prehrambenih proizvoda, koji čine više od polovine ukupnih prihoda grupe, uvećani su u proteklom tromjesečju 0,2 posto na godišnjoj razini, pa je kompanija uspjela ostvariti rast temeljne dobiti u prvih šest mjeseci njezine poslovne godine, i to prvi put u četiri godine.

Dobit Marks & Spencera prije poreza i jednokratnih stavki dosegnula je 268 milijuna funti, šest milijuna funti više nego u istom lanjskom razdoblju.

Komentirajte prvi

New Report

Close