Prihodi vlasnika PBZ-a porasli, dobit blago pala

Foto: perschfoto/DPA/PIXSELL Foto: perschfoto/DPA/PIXSELL

Pad dobiti ponajviše je posljedica povećanja izdvajanja za loše krediteza 9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 923 milijuna eura.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo, većinski vlasnici Privredne banke Zagreb, izvijestili su u utorak o blagom padu čiste dobiti u drugom tromjesečju, ponajviše zbog izdvajanja za gubitke na lošim kreditima, dok su joj prihodi porasli na godišnjoj razini

Prihodi najveće talijanska banke dosegnuli su u proteklom kvartalu 4,6 milijardi eura, dok su u istom lanjskom razdoblju iznosili 4,5 milijardi.

Čista dobit pala je, pak, na 901 milijun eura, s 940 milijuna u drugom lanjskom tromjesečju.

Pad dobiti ponajviše je posljedica povećanja izdvajanja za loše krediteza 9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 923 milijuna eura. Banka je poručila da je u rezerve stavila sredstva za pokrivanje 61 posto najlošijih kredita i da je u prvoj polovici godine rast loših kredita bio najslabiji od 2007. godine.

S druge strane, pozitivno je na prihode i dobit utjecala prodaja udjela te banke u VISA Europe za 170 milijuna eura, a smanjena su i njezina porezna izdvajanja, za otprilike trećinu, na 340 milijuna eura.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve