Prihodi tvrtke Tele2 Hrvatska porasli 14,5 posto

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Predsjednica Uprave Tele2 AB Allison Kirkby navodi kako je prvo tromjesečje 2018. obilježila velika transformacija Tele2 Grupe.

Tele2 Hrvatska u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je ukupni prihod od 323 milijuna kuna, što je porast od 14,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a pritom je ostvarila rast u svim ključnim pokazateljima poslovanja, izvijestili su u ponedjeljak iz te telekomunikacijske tvrtke.  

EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije)  iznosila je u tom razdoblju 39 milijuna kuna, a na njezin rast pozitivno su utjecali povećanje prihoda od krajnjih korisnika od 11 posto (bez utjecaja jednokratnih stavki) i niži troškovi naknada za radijskofrekvencijski spektar. EBIDTA marža iznosila je 12,2 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine bila 6,7 posto.

"Zadovoljan sam rezultatima ostvarenim u prvom tromjesečju, kako financijskim u vidu rasta prihoda i EBITDA-e tako i u pogledu rasta broja korisnika. Veseli me da zaključno s krajem ožujka, a u odnosu na kraj prošle godine, imamo više od 17.000 korisnika pretplatničkih tarifa. Rast financijskih pokazatelja i broja naših korisnika ne bi bio moguć bez naših zaposlenika pa mogu konstatirati da je Tele2 tim u posljednjih godinu dana povećan za 59 zaposlenika, što je povećanje zaposlenih od preko 30 posto", istaknuo je tom prilikom predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Na razini cijele grupe Tele2, u prvom je tromjesečju ostvaren ukupni prihod u iznosu od 6,2 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 5 posto u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. EBITDA je porasla za 6 posto te je iznosila 1,6 milijardi švedskih kruna.

Predsjednica Uprave Tele2 AB Allison Kirkby navodi kako je prvo tromjesečje 2018. obilježila velika transformacija Tele2 Grupe.

"Naš poslovni zamah nastavio je s rastom prihoda, EBITDA-om i novčanim tijekom poslovanja. Veselimo se spajanju s tvrtkom Com Hem te najavljujemo ažurirane vrijednosti naknade za dioničare za koju vjerujemo da će biti zanimljiva svim dioničarima fuzioniranih kompanija“, izjavila je Kirkby. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!