NIS povećao tržišni udjel na 15 posto

Od NIS-a u Srbiji danas živi oko 50.000 osoba Od NIS-a u Srbiji danas živi oko 50.000 osoba

NIS je prošle godine povećao obujam prerade nafte za 6%, na 3,2 milijuna tona.

Naftna industrija Srbije (NIS) prošle godine povećala je obujam prerade nafte za 6%, na 3,2 milijuna tona i zabilježila je rast prometa za 5% u odnosu na godinu ranije, rekao je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

On je na predstavljanju izvještaja NIS-a o održivom razvoju za 2015. godinu, istaknuo da je kompanija od 2009. godine povećala tržišni udjel sa 8 na 15%. Proizvodnja domaće nafte i plina prošle godine je, prema njegovim riječima, smanjena za 5%, dok su istovremeno povećane rezerve za 8%. Srpsko tržište je, objasnio je Kravčenko, 2015. dobilo 12 novih benzinskih postaja, a proizvodnja električne energije porasla je za 69% u odnosu na 2014. kada je NIS prodao prvu količinu električne energije proizvedene u svojim postrojenjima.

Kravčenko je rekao da su za NIS kvalitetni kadrovi koji su spremni odgovoriti svim izazovima poslovanja vrlo važni, te da je u obrazovanje kadrova uloženo više od 250 milijuna dinara.  On je dodao da NIS ima 11.000 zaposlenih, ali veliku mrežu podizvođača, tako da oko 50.000 ljudi živi od NIS-a. Govoreći o zaštiti životne sredine, rekao je da je NIS  kroz razne projekte prošle godine investirao 627 milijuna dinara. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve