Nakon poslovnih podbačaja, izvršni direktor McDonald’sa napušta kompaniju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. siječanj 2015. u 10:24
Foto: YouTube

McDonald’s je u srijedu objavio da će kompaniju u veljači napustiti izvršni direktor Don Thompson.

McDonald's je u srijedu objavio da će kompaniju u veljači napustiti izvršni direktor Don Thompson nakon što je taj svjetski lanac restorana brze hrane zabilježio jednu od najgorih financijskih godina u posljednjih nekoliko desetljeća.

Thompson, 51-godišnji bivši predsjednik McDonald'sa za Sjedinjene Američke Države, koji je glavno kormilo preuzeo u srpnju 2012., imao je zadaću nastaviti s trendom rasta kompanije nakon gotovo devet godina jačanja prodaje u postojećim restoranima.

No, u lanjskom rujnu McDonald's je izvijestio o padu prodaje jer nije uspio zadržati klijente u doba političkih i ekonomskih previranja u Europi i povećanih zabrinutosti u vezi nezdrave hrane u Kini.

Prošloga je tjedna McDonald's upozorio investitore da će u prvoj polovici 2015. godine poslovanje biti slabo, te najavio smanjenje godišnjeg proračuna za građevinske radove na najnižu razinu u više od pet godina jer će otvoriti manje novih restorana nego proteklih godina.

Thompsona će naslijediti dosadašnji brand direktor u McDonald'su Steve Easterbrook. Pitanje je, međutim, može li Easterbrook preokrenuti poslovanje branda, posebice u SAD-u, gdje kompanija gubi udio na tržištu od konkurenata, kao što su Five Guys Burgers and Fries, Chipotle Mexican Grill i drugih manjih regionalnih konkurenata za koje se smatra da nude svježije i kvalitetnije proizvode.

Komentirajte prvi

New Report

Close