Nakon 15 godina Burger King ponovno osvaja Parižane

Autor: Agencija VLM , 05. studeni 2013. u 11:37
Thinkstock

Burger King se povezuje s francuskim lancem pekara i restorana kako bi se nametnuo tamošnjem tržištu brze prehrane, na kojem, kao i drugdje u svijetu, dominira McDonalds.

Francuzi će hamburgere i popularni "french fries", odnosno pomfrit, ponovno moći jesti i u Burger Kingu. Ovaj američki lanac restorana brze prehrane najavio je da se vraća na tamošnje tržište, nakon što je 1997. godine zatvorio svojih 39 restorana u Francuskoj zbog neisplativosti. Kako navodi Le Monde, Burger King je u pregovorima s grupom francuskih restorana Bertrand, poznatom po slavnoj pariškoj pekari Lipp i lancu restorana Bert's. Krajem prošle godine već je, u suradnji s talijanskom grupom restorana na autocestama Autogrill, otvoren Burger King na aerodromu u Marseilleu, ove godine i jedan na autocesti prema Reimsu, a slijedi otvaranje pariškoga restorana u prosincu.

Lanac Burger King glavni je svjetski konkurent McDonaldsu i posljednjih je godina u ekspanziji u Kini, gdje kroz pet do sedam godina kani otvoriti 1000 restorana, te u Rusiji i Južnoafričkoj Republici. Ljetos se govorilo i o njegovu dolasku u Hrvatsku, no iz slovenske Sportine, koja bi bila nositelj Burger King franšize za našu zemlju, to nisu bili voljni komentirati.

Komentirajte prvi

New Report

Close