Mitrović diže Pink iz pepela sa Sinišom Svilanom i eurovizijskom zvijezdom

Autor: Rato Petković,VLM , 29. kolovoz 2012. u 08:55

Željko Mitrović je namaknuo dovoljno novca da osim plaćanja potraživanja uloži i u novi tim koji bi trebao unaprijediti program

Nakon 18-mjesečne agonije Željko Mitrović, najveći srpski medijski tajkun i vlasnik ružičaste televizije, kako neslužbeno zovu njegov TV Pink, financijski je ponovno stao na noge. Prodajom tvornice vode Iva i uz potporu TV postaja Pink BiH i Pink Crna Gora kao i iznajmljivanjem zračne flote Air Pink uspio je pokriti minus od 40 milijuna eura i ostatkom novca isplatiti zaposlenima zaostale plaće, obnoviti opremu te uspostaviti novi upravljački tim uz preuzimanje glavne zapovjedne palice.

Tako je otklonio višemjesečne kontroverzne informacije o prodaji TV Pinka zbog gubitaka, a kao potencijalni kupac se najviše spominjao SBB, najveći operater kabelske televizije i interneta s većinskim američkim kapitalom. Mitrović priznaje da mu je SBB pomogao u izlasku iz krize plaćanjem unaprijed njegovih usluga, ali negira da je SBB s kapitalom ušao u vlasničku strukturu njegove televizije. S novom opremom i kadrovima Mitrović najavljuje zauzimanje liderske pozicije na srpskoj televizijskoj sceni, odnosno obnavljanje suparništva u gledanosti pa srpski žuti tisak već željno iščekuje nastavak žustre polemike s Aleksandrom Tijanićem, direktorom javnog servisa. Mitrovićeva nastojanja da svojevremeno uđe u Hrvatsku osnivanjem svoje ili kupnjom neke od postojećih televizijskih kuća nisu uspjela, ali je sada angažirao kadrove iz Zagreba. Tako je Sinišu Svilana postavio na mjesto koordinatora programa za regiju, a najveće kadrovsko pojačanje predstavlja dolazak na mjesto umjetničkog direktora Estonca Tarmoa Krima, voditelja posljednjega Eurosonga, koji je već deset godina producent i menadžer za scenu toga glazbenog natjecanja. Tarmo je zadužen za kreiranje novoga vizualnog identiteta Mitrovićeve televizije, koja će, prema njegovu kazivanju, biti obogaćena sa 35 projekata koji će se tjedno emitirati. Među njima će biti i deset novih. Osim neuspjeha s dolaskom na hrvatsko medijsko tržište Mitrović se sporio i s hrvatskom carinskom službom, koja mu je zaplijenila jahtu zbog povrede carinskih propisa. Iako je, prema vlastitu priznanju, sredio financijske prilike u Pinku, ostala je sumnja u TV Avalu u kojoj je suvlasnik s tajkunom Dankom Đunićem. Novinarska se garnitura raspala jer im nisu isplaćene višemjesečne plaće pa se program popunjava emitiranjem filmova i glazbenih emisija. Upitno je ispunjava li time uvjete za zadržavanje licencije na temelju koje TV Avala može emitirati program na cijelom području Srbije jer osim inozemnog programa mora imati i određeni postotak vlastitih emisija te informativni sadržaj. Budući da je ostao bez novinara, informativni program više ne postoji pa se očekuje reakcija Republičke radiodifuzne agencije u vezi s odlukom o tzv. nacionalnoj licenciji.

Ništa bez politike

Miloševićeva podrška
Mitrović je svoje medijsko carstvo razvio za Miloševićeva režima kao visokopozicionirani dužnosnik stranke Mire Marković JUL. Nakon sloma Miloševićeva režima brzo je promijenio stranu, a Pink je spasio tako što je angažirao televizijske novinare koji su ga, dok je bio u JUL-u, napadali da preko ekrana svoje televizije širi šund.

Komentirajte prvi

New Report

Close