Merkur trgovina lani s 209 milijuna eura prihoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. veljača 2015. u 14:30
Arhivska fotografija: Tomislav Miletić / Pixsell

Slovenski lanac trgovina tehničkom robom Merkur trgovina lani je imao 209 milijuna eura prihoda.

Slovenski lanac trgovina tehničkom robom Merkur trgovina lani je imao 209 milijuna eura prihoda i ostvario 600.000 eura čiste dobiti, objavila je u petak ta kompanija.

Nadzorni odbor tvrtke prošlogodišnje je poslovanje ocijenio je uspješnim te potvrdio novi poslovni plan koji predviđa povećanje prihoda na 212 milijuna eura u ovoj godini.

Nakon što je stari Merkur zbog visokih dugova bankama završio u stečaju osnovana je nova tvrtka koja je obnovila djelatnost i dobro posluje.

Trgovačka djelatnost i dio imovine starog Merkura prebačeni su u studenome prošle godine na novoosnovanu tvrtku Merkur trgovina. Ona upravlja s 23 trgovačka centra tehničkom robom širom Slovenije. S bankama je dogovoren reprogram kredita te odgoda naplate dijela potraživanja prema dobavljačima.

Potraživanja starog Merkura u međuvremenu su prebačena na tzv. "lošu banku". Ona upravlja nenaplativim potraživanjima slovenskih banaka. Ta je ustanova ovog tjedna objavila prodaju 670 milijuna eura tih potraživanja, među ostalim i potraživanja prema starom Merkuru.

Komentirajte prvi

New Report

Close