Hoteli koji zlata vrijede, njih pet svojim vlasnicima osiguravaju najveće profite

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2015. u 09:41
Foto: Thinkstock

U Hrvatskoj je prošli tjedan otvoren luksuzni Valamar Isabella Island Resort. Tim povodom donosimo vam popis hotelskih tvrtki koje svojim vlasnicima osiguravaju prava mala bogatstva.

Hoteli mogu biti super isplativi ukoliko pametno uložite u njih. Vođenje hotela nije lak posao, no uz dobru organizaciju sve je lakše. Uredne i lijepo opremljene sobe privlače bogate goste kojima nije teško odvojiti i po nekoliko tisuća kuna za provedenu noć u najluksuznijm hotelima koji će im pružiti maksimalno zadovoljstvo – od ugodnih i pristupačnih recepcionera do vrhunskih šefova kuhinje koji pripremaju samo najbolje i najfinije specijalitete.

Donosimo vam top 5 hotela, odnosno hotelskih lanaca:

1. CHOICE HOTELS INTERNATIONAL
Držeći brendove poput Comfort Inn, Quality Inn i Econolodge u prosjeku imaju cijenu od 41,57 dolara za noć te su u prvom kvartalu ove godine uspjeli uprihodovati 175 milijuna dolara. S više od 5.000 hotela u vlasništvu drže visoko drugo mjesto na ljestvici po broju hotela.

2. WYNDHAM WORLDWIDE CORPORATION
Drži više od 7.500 nekretnina diljem svijeta s prosjekom od 87 soba u svakom hotelu. Brendovi kao Ramada Days Inn, Howard Johnson, Super 8 i Travelodge među najpoznatijima su i omogućili su da tvrtka u prvom kvartalu ove godine ostvari prihode 1,3 milijarde dolara.

3. MARRIOTT INTERNATIONAL
Tvrtka koja posjeduje i upravlja hotelima od Fairfield Inn & Suites i Residence Inn sve do nedavno stečenih Delta i Ritz. S više od 4.000 hotela i 500 novih u izgradnji, uskoro će imati više od 800.000 spavaćih soba. U prvom kvartalu tvrtka je imala dobit od 207 milijuna dolara.

4. HILTON WORLDWIDE HOLDINGS
Tvrtka s 4.362 hotela i 720.000 soba u svijetu u prvom je kvartalu imala ukupni prihod od 2,6 milijardi dolara od kojega je iznos zarade iznosio 150 milijuna dolara. Drži brendove: Hilton, Embassy Suites, Hampton Inn and Waldorf Astoria.

5. INTERCONTINENTAL HOTEL GROUP
Kompanija koja posjeduje 4.800 hotela širom svijeta i 710.000 spavaćih sobe. Koncem prošle godine, InterContinental kupio je Kimpton Hotels & Restorans – potez koji je proširio tvrtkine udjele u SAD-u – a u čijem su vlasništvu i Holiday Inn, Staybridge i Crowne Plaza. Prošle godine ukupni prihod im je bio 1,8 milijardi dolara od čega je ukupna dobit bila 650 milijuna dolara.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne bi rekao da je hotelski biznis neki veoma profitabilan.u usporedbi sa farmacijom i it,povrat na kapital je jako nizak. A u hrvatskoj je marza na rqzini tekstilne industrije i popunjenost od 40%,to je razlog da nitko od velikih igraca nije prisutan kod nas a puna ih je budimpesta ili prag a sve vise i beograd.

New Report

Close