Gumeni medvjedi izbjegavaju Trumpove carine

Autor: Poslovni dnevnik , 27. ožujak 2017. u 14:52
Američka podružnica Hariba najbrže je rastuća u SAD-u u sektoru slatkiša/FOTOLIA

Pogon u Wisconsinu zaposlit će 400 ljudi, a njemačka kompanija tvrdi da je vrlo bitan za poslovanje u Americi.

Kako bi izbjegao utjecaj najavljenih američkih viših carina, njemački Haribo odlučio je izgraditi svoju prvu tvornicu u SAD-u.

Prema priopćenju kompanije najpoznatije po gumenim bombonima u obliku medvjedića, u Kenosha Countyu u državi Wisconsin izgradit će tvornicu koja će zapošljavati 400 ljudi. Haribo je jedan od najvećih svjetskih proizvođača slatkiša, a Deutsche Welle ističe kako će ukupna vrijednost investicije dosegnuti 240 milijuna dolara. Predsjednik Uprave Hans-Guido Riegel rekao je  kako je odluka o investiciji od velike važnosti za američko poslovanje te kompanije.

 

240 mil.

dolara vrijednost je investicije Hariba u Kenosha Countyu

"Američka podružnica Hariba najbrže je rastuća kompanija u sektoru slatkiša u SAD-u", istaknuo je Riegel. Prema riječima predsjednika američke podružnice, Wesa Sabera, nova tvornica bit će "jedna od najvećih u toj branši". Iz Hariba su istaknuli kako lokaciju za tvornicu u SAD-u traže već nekoliko godina. No, proces je ubrzan nakon najava američkog predsjednika Donalda Trumpa da će provoditi ekonomski program "America First". Vlasti Wisconsina ponudile su Haribu paket poreznih olakšica za ulaganje, ali njihov iznos još nije poznat.  

Komentirajte prvi

New Report

Close