GEFCO slavi 10 godina poslovanja u Sloveniji i pospješuje transportne tokove u regiji Adriatik

Autor: Objava za medije , 16. studeni 2017. u 15:41
FOTO: Press

GEFCO je globalni igrač u industrijskoj logistici i europski lider u automobilskoj logistici. Još od osnivanja podružnice u Sloveniji prije deset godina poduzeće je uspješno izraslo u jednog od najpouzdanijih partnera u logističkoj industriji u regiji.

Njihov raznolik portfelj obuhvaća vodeće svjetske kompanije kao što su Revoz, član Renaultove grupacije, Gorenje, Hella, Emil Frey te odnedavno i L’Oréal. U sljedećoj godini očekuju dvoznamenkast rast u regiji Adriatik.

Osnovan u Sloveniji 2007. godine, GEFCO već deset godina uspješno posluje na tom tržištu s pomoću stručnog znanja i iskustva koje je Grupa GEFCO stekla tijekom 68 godina svog djelovanja. U suradnji s klijentima i dobavljačima poduzeće je usredotočeno na pružanje vrhunske usluge, stječući povjerenje partnera i stvarajući sve uvjete za zajednički rast i napredak, istovremeno dajući doprinos razvoju cijele regije Adriatik. Njihova ponuda uključuje brojne usluge, od osnovnih transportnih usluga – cestovnih, željezničkih, zračnih i pomorskih – do logistike novih vozila i složenih multimodalnih rješenja od vrata do vrata, uključujući i komisioniranje, upravljanje carinskim i trošarinskim procedurama te pakiranje u ponovno uporabljivu ambalažu. Njihovo se stručno znanje neprestano razvija kako bi zadovoljilo potrebe suvremenih proizvodnih kompanija u regiji.

Ove je godine obilježena važna prekretnica u regionalnom razvoju poduzeća najavom udruženja snaga u Sloveniji i Hrvatskoj, gdje je GEFCO prisutan od 2013. godine, u cilju unapređenja ponude usluga i poslovne izvrsnosti u regiji. Sjedište poduzeća u Kopru djelovat će kao središte Grupe GEFCO u regiji Adriatik.

Pierre-Jean Lorrain, izvršni potpredsjednik poduzeća GEFCO za Zapadnu i Srednju Europu, Balkan, Bliski Istok i Sredozemlje, izjavio je: „Naša nas je ambicija za daljnjim razvojem u ovoj regiji potaknula da prije deset godina osnujemo podružnicu u Sloveniji. Danas možemo sa sigurnošću reći da je to bila dobra odluka, s obzirom na to da su i Slovenija i Hrvatska više nego ikad prepoznate kao ključne logističke karike za Srednju i Južnu Europu, s velikim potencijalom za dodatnim jačanjem tog položaja.“

Globalno poduzeće, regionalan fokus, lokalan značaj

Dosadašnji rast poduzeća u regiji Adriatik zaista je impresivan, s obzirom na to da su u proteklih pet godina gotovo udvostručili svoje prihode. S ukupnim prometom od 22,1 milijun eura u Sloveniji i Hrvatskoj u 2016. godini, GEFCO u sljedećoj godini očekuje dvoznamenkasti rast te brojke.

„U regiji Adriatik planiramo nastaviti s iznimnim poslovnim razvojem i rastom. Do 2020. planiramo širenje u nove poslovne segmente, poput pružanja logističkih usluga za farmaceutsku industriju. Poslovanje po principu lean upravljanja omogućit će nam ostvarenje tih ciljeva u regiji Adriatik te će učvrstiti našu poziciju prepoznatog pružatelja vrhunskih logističkih usluga u skladu s potrebama svojih klijenata“, objasnila je Olga Danyliuk, glavna direktorica poduzeća GEFCO u Sloveniji i Hrvatskoj.

Još je jedno značajno ostvarenje poduzeća u regiji Adriatik prijevoz gotovo 75.000 vozila tijekom 2016. godine, od kojih je većina utovarena u luci u Kopru koja je tako postala jedan od njihovih najvećih i najznačajnijih partnera u regiji.

U regiji Adriatik GEFCO trenutna upravlja flotom od oko 80 teretnih vozila, pri čemu sva vozila osiguravaju slovenski i hrvatski autoprijevoznici, a u sljedećoj je godini cilj povećati taj broj na stotinu. Na globalnoj razini GEFCO podugovara gotovo 90 posto svojih usluga transporta s lokalnim prijevoznicima i to je način na koji poduzeće želi dalje razvijati poslovanje i u ovoj regiji.

Regija Adriatik dobiva zamah na globalnoj logističkoj karti

S pozitivnim razvojem poslovanja u proteklih deset godina i udruženjem snaga u Sloveniji i Hrvatskoj, GEFCO daje novi zamah regiji Adriatik u pozicioniranju na globalnoj logističkoj karti, a u prilog tomu idu i nedavno zaprimljene narudžbe najvećih klijenata poduzeća. Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji s Renaultovom grupacijom, odnosno njihovom slovenskom tvornicom Revoz u 2016. godini i proširenja ugovora o suradnji s poduzećem HELLA Saturnus Slovenia u 2017., GEFCO je najavio novo partnerstvo sa svjetski poznatom kompanijom L'Oréal.

Poslovna suradnja obuhvatit će upravljanje izvoznim tokovima L'Oréalovih kozmetičkih proizvoda iz Europe do Izraela. Pritom će GEFCO preuzimati robu od L'Oréalovih dobavljača u osam europskih država, pretovarivati ih u kontejnere na svojoj platformi za komisioniranje u Ljubljani i potom dostavljati do Luke Koper, nakon čega će brodom biti prevezeni do izraelske luke Haifa. Uz to, GEFCO će brinuti i o carinskim procedurama u objema lukama, kao i o dostavi na konačno odredište.

„S novim pomorskim prijevozničkim putevima koje nam donosi suradnja s L'Oréalom očekujemo širenje naše dobre suradnje s Lukom Kopar, koja je naš prvi partner u pomorskom transportu. S novim poslovima dokazujemo da ih zaista smatramo regionalnim vratima u svijet“, dodaje Olga Danyliuk.

Komentirajte prvi

New Report

Close