Gazprom neće sudjelovati na novom natječaju za grčku DEPA-u

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. lipanj 2013. u 16:45
EPA/SERGEI KARPUKHIN / POOL

Ruski plinski izvozni monopolist Gazprom neće se natjecati na potencijalnom novom natječaju za privatizaciju grčkog dobavljača prirodnog plina.

 Ruski plinski izvozni monopolist Gazprom neće se natjecati na potencijalnom novom natječaju za privatizaciju grčkog dobavljača prirodnog plina DEPA-u, kazao je u petak Aleksandar Medvedev, čelnik izvoznog ogranka kompanije.

Na novinarsko pitanje hoće li Gazprom ponovno podastrti ponudu ako bude objavljen novi natječaj, Medvedev je odgovorio negativno. "Ne, nećemo sudjelovati na natječaju", rekao je.

Javni natječaj za prodaju vodećeg grčkog dobavljača plina automatski je propao prije desetak dana budući da je Gazprom, kao jedini očekivani ponuđač, u posljednji tren odustao, navodeći kao razlog zabrinutost za financijsku održivost kompanije.

Službena Atena potom je najavila mogućnost raspisivanja novog natječaja.

Vlada u Atenu ima za cilj do kraja rujna namaknuti 1,8 milijardi eura prodajom imovine. U vladi su očekivali da će prodajom DEPA-e prikupiti najmanje 700 milijuna eura, što je otprilike četvrtina novca koji Grčka mora prikupiti privatizacijom u ovoj godini prema ciljevima utvrđenim u sklopu zajedničkog paketa pomoći EU-a i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Komentirajte prvi

New Report

Close