Don Don želi 2023. godine imati prihod od 200 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 18. rujan 2017. u 14:54
Don Don proizvode plasira u zemljama bivše Jugoslavije te u Grčkoj i Bugarskoj/I. Kralj/PIXSELL

Slovenska kompanija planira uložiti još 50 mil. eura u širenje poslovanja u regiji, ljetos otvorena tvornica tosta u Kragujevcu.

Srbi jedu najviše kruha u Europi pa ne čudi što je slovenska pekarska kompanija Don Don u toj zemlji otvorila osam pogona i dva mlina.

Posljednji otvoreni pogon, prvi takve vrste u regiji, tvornica je tosta u Kragujevcu, koja je proizvodnju počela krajem lipnja, piše portal eKapija. Iz Don Dona najavljuju da planiraju investicije vrijedne 50 milijuna eura za preuzimanje kompanija, izgradnju centra za smrznute proizvode, unaprjeđenje maloprodajne mreže, te razvoj ljudskih i infrastrukturnih resursa u kompaniji. Cilj slovenske kompanije je da jubilej od 30 godina poslovanja, 2023. godine, proslavi s prihodom od 200 milijuna eura.

U tvornicu tosta u Kragujevcu Don Don je uložio 10 milijuna eura, a iz nje će se opskrbljivati tržišta u cijeloj regiji. Dnevni proizvodni kapacitet je 100.000 komada pakiranog tosta, a mjesečni čak 3 milijuna. U novoj tvornici proizvodni proces je potpuno automatiziran. "Kategorija tosta se posljednjih godina ubrzano razvija u Europi i zauzima sve značajnije mjesto u ukupnoj potrošnji kruha. Prepoznali smo taj trend i koristili smo znanja i iskustvo koje smo stekli putujući i obilazeći sve značajne pekarske centre u svijetu.

Rezultat je ova tvornica u Kragujevcu u kojoj se proizvodi tost s rokom trajanja od mjesec dana, napravljen bez kemijskih dodataka", kaže glavni direktor Don Dona Aleš Mozetič, ističući da proizvodnju više planiraju usmjeriti na pakirane i smrznute proizvode. Iz kragujevačke tvornice 30 do 40% proizvoda ići će na domaće tržište, a ostalo u izvoz. Don Don svoje proizvode osim na tržišta Slovenije i Srbije, plasira u Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Grčku.

U novom pogonu u Kragujevcu zaposleno je 43 radnika, od čega je 70% s visokom stručnom spremom, pa Don Don u Kragujevcu sada ukupno zapošljava 120 osoba.  Sljedeća Don Don tvornica u Srbiji bit će otvorena već na proljeće 2018. godine u Zaječaru. Slovenska kompanija je u travnju ove godine potpisala ugovor o zakupu 1000 kvadrata poslovnog prostora u tom gradu. Tada je najavljeno da će u opremu i infrastrukturu pogona u Zaječaru biti uloženo oko 500.000 eura i zaposleno 40 ljudi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close