Deutsche Telekom potvrdio interes za kupnju slovenskog telekoma

Autor: Poslovni dnevnik , 15. travanj 2014. u 19:30
Njemački telekom sprema novu akviziciju

Trenutna vrijednost Telekom Slovenija procjenjuje se na 950 milijuna eura, a očekuje se da u prodaju ide državni udjel od 72,8 posto.

Jedan od najvećih europskih telekom operatera njemački Deutsche Telekom, koji je vlasnik HT-a, potvrdio je da je i dalje zainteresiran za preuzimanje najjačeg slovenskog telekom operatera Telekom Slovenije za što je angažirao JP Morgan Chase & Co. i Barclays koji trebaju dati procjenu cijene.

Niti jedna od strana uključenih u due diligence nije željela potvrditi ovakve informacije.Trenutna vrijednost Telekom Slovenije, kompanije koja je izlistana na burzi u Ljubljani, procjenjuje se na 950 milijuna eura. Zanimljivo je da preuzimanje Telekom Slovenije se povezivalo s HT-om, no očito je da je sada riječ o tome kako HT-ov vlasnik želi samostalno krenuti u preuzimanje u sklopu strategije koju je najavio novi glavni izvršni direktor DT-a Timotheus Hoettges.Slovenska strana je za potrebe prodaje angažirala Citigroup, a očekuje se kako će se u prodaji naći udjel od 72,8 posto koliko je trenutno u vlasništvu slovenske države.

Osim DT-a očekuje se da će se za kupovinu Telekom Slovenije javiti i drugi telekom operateri, ali i ne i privatni investicijski fondovi.Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kakvu će, ako će uopće, ulogu u ovome preuzimanju u našem susjedstvu imati najjači domaći telekom operater HT koji se spominjao kao jedan od potencijalnih kupaca. Pritom treba napomenuti kako se u HT-u trenutno događaju tektonske promjene koje će svakako imati utjecaja i na potencijalno uključivanje HT-a u kupnju Telekom Slovenije i ulazak ovog telekom operatera u DT grupaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close