Za božićne blagdane zapošljavaju 120.000 sezonaca

Autor: Marta Duić , 19. listopad 2016. u 11:45
Online trgovac sprema se za unosnu sezonu

U odnosu na prošlogodišnju blagdansku sezonu u Amazonu broj privremenih radnika porast će za čak 20 posto.

Božićni blagdani, za trgovce najunosniji dio godine, donijet će Amazonu golemo pojačanje kada je u pitanju radna snaga.  Kako bi zadovoljio vrhunac potražnje taj će online trgovac ove godine zaposliti čak 120.000 sezonskih radnika što je u odnosu na prošlogodišnje blagdane skok od čak 20 posto, piše The Wall Street Journal. Novi djelatnici naći će privremeni posao uglavnom u centrima za sortiranje i odjelima korisničke podrške u 27 zemalja.  

Ovakva odluka ne čudi s obzirom na daljnji trend porasta web šopinga, kažu analitičari podsječajući da se očekuje i rast ukupne potrošnje u maloprodaji.  Prema procjenama Nacionalnog trgovačkog udruženja, potrošnja bi u razdoblju od početka studenoga do kraja prosinca trebala porasti najmanje 3,6 posto na 655,8 milijardi dolara što je napredak u odnosu na prošlu godinu kada je u istom razdoblju rasla tri posto.

 Kada je riječ samo o online potrošnji, predviđa se rast od sedam do čak 10 posto pa bi mogla dosegnuti 117 milijardi dolara. U Amazonu očito itekako računaju na skok zarade u posljednjim mjesecima ove godine pa nastavljaju obilno ulagati u distributivne centre i logističke lance, kao i transport. Taj online trgovac na kraju srpnja imao je 123 distributivna centra diljem svijeta i 23 sortirna centra. Što se zapošljavanja tiče, u Amazonu tvrde da su lani 14.000 sezonskih radnika zaposlili za stalno, a ove bi godine taj broj trebao biti i veći. 

Komentirajte prvi

New Report

Close