Zagrepčanka Asja Petersen nosi frizuru vrijednu 61.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2010. u 22:00

Koliki su put spremne prevaliti žene zbog besprijekorne frizure? Tisuće kolimetara i tisuće funti. A rekorderka među njima je instruktorica pilatesa Asja Petersen koja svaki mjesec putuje na frizuru u London

Asja Petersen, 42-godišnja vlasnica jednog od najprestižnijih pilates studija u Hrvatskoj, gotovo sigurno i najskupljeg, svakih pet tjedana odlazi na frizuru u London, u salon Jo Hansford. Ona nije samo uspješna poduzetnica, iza nje je dugogodišnja karijera fitnes instruktorice, a kako još uvijek svoja iskustva dijeli sa 200-tinjak polaznika pilates studija koji su za sat privatnog treninga sa Asjom spremni izdvojiti 250 kuna, uvijek mora imati besprijekornu frizuru i boju kose.“Svakodnevno pokazujem ljudima kako moraju savršeno izvoditi pojedine vježbe, pokrete i poteze i dok to radim moram i sama biti savršena. Moja prirodna boja kose je smećkasta, ni po čemu nije specifična, ali me moja londonska frizerka doslovno transformirala. Zbog različitog svjetla Jo koristi različite nijanse za prekrivanje moje prirodne boje ljeti i zimi, tako da doista uvijek izgledam savršeno”, objašnjava Ajsa kojoj zbog toga nije teško preletiti oko 1400 kilometara. A to nije mali trošak. Od svog doma taksijem se preveze do Zračne luke Zagreb, gdje se ukrca na dvosatni let za londonski aerodrom Luton, nakon čega presjeda u vlak, pa u podzemnu željeznicu kojom se doveze do centralnog Londona i četvrti Mayfair gdje se salon nalazi.

Sedam i pol sati za savršenstvo
“Na put ukupno potrošim, ako nema nepredviđenih kašnjenja, sedam i pol sati”, objašnjava Asja te dodaje kako nekada, zavisno od termina u svom omiljenom frizerskom salonu, mora prespavati u Londonu, ali ni to joj ne predstavlja veliki problem. “Ako isključim troškove frizure, na put u pravilu potrošim između 400 i 700 funti. Pokušavam ne misliti toliko o novcu, jer znam da neću biti jednako zadovoljna ako pokušam uštedjeti na svojoj frizuri. Pokušala sam se frizirati u Hrvatskoj, ali je to je bila prava katastrofa. Jednom prilikom kući sam došla sa narančastom kosom, što je bilo grozno iskustvo tim više ako tome pribrojimo ogroman novac koji sam potrošila kako bih ispravila taj nesretan pokušaj bojanja moje kose u svojoj domovini”, kaže Asja koja je, na svu sreću, na Jo naišla prije pet godina kada je na internetu tražila frizera vičnog bojanju smeđe kose.“Već nakon prvog posjeta sam se, slobodno mogu reći, navukla na njezine stručne i spremne ruke, i od tada sam redovna mušterija. Boja me Jo, a stilizra Dino Gergiou i moram naglasiti da nikada nisam bila sretnija izgledom moje kose”, napominje Asja koju ni utrošeno vrijeme ni trošak puta nikada dosad nisu odagnali od odlaska u londonski frizerski salon.“Mogu štedjeti na odjeći i cipelama, ali ne na svojoj kosi”, zaključila je Asja koja tvrdi da su njezini godišnji izdaci za frizuru 7280 funti. Inače, Asja Petersen profesorica je kineziologije i začetnica pilatesa u Hrvatskoj. Do 1999. godine, se profesionalno bavila body buildingom, a bila je i dvostruka viceprvakinja Hrvatske, članica hrvatske body building reprezentacije, te je predstavljala Hrvatsku na svjetskom i europskom prvenstvu. Nakon toga ulazi u svijet pilatesa i, kako kaže, događa se “ljubav na prvi pogled”. Pilates metodu uči u Milanu u svjetski poznatom studiju Anne Marie Cove. Nakon godinu dana edukacije polaže ispit kojim stječe naziv verificirane pilates instruktorice, te po povratku u Zagreb otvara prvi centar pod nazivom Studio Pilates u Hrvatskoj i time pokreće pilates trend kod nas i u zemljama regije.

14 sati vožnje zbog kose
“Proces učenja nikada ne prestaje. Iako su edukacija i usavršavanje jako skupi kad god mi se pruži prilika, odem na specijalističke tečajeve. Obično odlazim u SAD koji još uvijek ima najbolje stručnjake i predavače pilatesa u svijetu. Sretna sam što sam imala čast raditi i učiti od ljudi koji su bili učenici samog J. H. Pilatesa”, ističe Asja u čijem studiju danas vježba u prosjeku 200-tinjak polaznika od kojih su neki spremni izdvojiti i do 250 kuna za privatni sat.“Ne mogu si nakon toliko godina karijere i usavršavanja dozvoliti male cijene za polaznike, jer ja imam potpuno jednake troškove kao da primjerice radim u centru Milana. No, tamo se sat naplaćaju do 80-tak eura što ja ipak ne mogu tražiti. Koncepija našeg studija jesu male grupe i nešto skuplje cijene, ali razlog tomu je što mi ne radimo površni već profesionalni pilates koji daje vrhunske rezultate”, objasnila je za Poslovni dnevnik Asja. No, nije Asja jedina koja je za frizuru spremna otići na dalek put. Nicki Daniels, 35-godišnjakinja koja sa suprugom i sinom živi i radi u prijestolnici mode, u Parizu, na frizuru svakih šest tjedana leti u Newcastle. “Moja je kosa nakon poroda u groznom stanju, zbog čega sam izuzetno sretna što si mogu priuštiti odlaske u Englesku i frizuru kod Gary Hookera. Ako na vrijeme ne uspijem nabaviti kartu za avion, sama se odvezem do Newcastlea što mi put produžuje za 14 sati, ali moja frizura to zaslužuje”, kaže Nicki koja godišnje na frizure i put potroši i do 3500 funti.

(Daily and Sunday Express/K. Puškarić)

5800 km do frizera

Od Dubaija do Škotske
Donna Smith, 34-godišnjakinja nastanjena u Dubaiju svakih deset tjedana putuje u škotski Aberdeen kod svog najdražeg frizera. Jedanaest sati dug put da bi prevalila gotovo 5800 km nije ništa za ženu koja idolizira magične prste svog frizera.

Cijena – sitnica
“Pravi razlog takve avanture nije u luksuzu, već u činjenici da se cijeli život mučim sa kosom koju je moja majka zvala lavljom grivom. Moj frizer je zna ukrotiti i zbog toga mi se godišnja cijena od 2300 funti ne čini velikim izdatkom”, objasnila je Donna.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Jel joj ovaj interview služi kao reklama ili kao antireklama?
Meni se čini ovo drugo!


Asja uopće nije profesorica kineziologije! Neznam uopće zašto se tako reklamira, jer je taj podatak barem jednostavno provjeriti na Kineziološkom fakultetu! Ona ima hrpu papira polijepljenih po zidu svog studija, ali diplomu faksa nema.
Osim toga, cijene su joj prenapuhane, a sat pilatesa ništa spektakularno. Išla sam prije par godina kod nje i nije me se niti najmanje dojmila: ni njezin rad, ni odnos prema klijenticama, a ni njezina frizura (kad smo već kod frizure).


istina…..potpuna istina
išo sam i ja prije par godina kod nje i nije ostavila neki dojam na mene…..izbacila me nakon samo 2 treninga jer sam kako je ona rekla dosadan ko UŠ i da joj se diza KOSA na glavi zbog mene i bogami vidim da je bila u pravu jer fakat ima problema sa FRIZUROM i stoga joj se javno ispricavam
pofuk

Asja uopće nije profesorica kineziologije! Neznam uopće zašto se tako reklamira, jer je taj podatak barem jednostavno provjeriti na Kineziološkom fakultetu! Ona ima hrpu papira polijepljenih po zidu svog studija, ali diplomu faksa nema.
Osim toga, cijene su joj prenapuhane, a sat pilatesa ništa spektakularno. Išla sam prije par godina kod nje i nije me se niti najmanje dojmila: ni njezin rad, ni odnos prema klijenticama, a ni njezina frizura (kad smo već kod frizure).

New Report

Close