‘Uz našu aplikaciju roditelji i djeca istovremeno uče i zabavljaju se’

Autor: Marta Duić , 03. rujan 2015. u 22:00
TutoTod tim: Petra Klasić, Antonija Horak i Tomislav Jurušić

Aplikacija je za djecu do pet godina starosti, a nudi odabir materijala i alata koje korisnik bira ovisno o onome što mu je pri ruci.

O timu mladih kreativaca i entuzijasta iz TutoToda tima, Antoniji Horak, Petri Klasić i Tomislavu Jurišiću, pisali smo ove zime dok su u sklopu šeste generacije ZIP-a radili na razvoju aplikacije.

Njihova TutoTod iPad aplikacija namijenjena roditeljima djece od 1 do 5 godina odnedavno je dostupna na Apple Storeu.Nakon istraživanja koje je tim proveo na više od 400 roditelja otkrili su koji su problemi roditelja kad su u pitanju kreativna igra i izrada rukotvorina s djecom. Najčešći problemi su nedostatak vremena i ideja, nedostupnost materijala, slaba motivacije djeteta i nekreativnost roditelja. TutoTod je u jednoj aplikaciji uspio riješiti sve navedene probleme i to na vrlo jednostavan način.

Kako kaže suosnivačica Petra Klasić, uz TutoTod će dijete vježbati motoriku, pažnju i komunikaciju, razvijati maštu i kreativnost, učiti o svijetu oko sebe, a istovremeno će se zabavljati i zbližavati s roditeljem. Aplikacija nudi odabir materijala i alata za igru, a korisnik bira ono što u tom trenu ima pri ruci. Na temelju toga, moguće je odabrati tutorial za čiju izradu su potrebni isključivo materijali i alati koje je odabrao korisnik. Vrijeme izrade pojedine aktivnosti kreće se od 5 do 30 minuta, a jednostavni koraci u obliku slika-tekst, uz dodatne savjete, svakog amatera pretvaraju u iskusnog kreativca. Aplikacija je besplatna za preuzimanje, a od ukupno 49, besplatno je devet tutorijala. Ostalih 40 dostupno je u dva paketa, svaki po cijeni od 2,99 $.

Aplikacija je napravljena za iPad uređaje, a uskoro izlazi i iPhone verzija. Ovu aplikaciju su među prvima imale priliku isprobati psihologinje iz Udruge Hrabri telefon. "TutoTod je aplikacija koja će vas oduševiti na prvi pogled. Jednostavna je za korištenje, lijepog dizajna, a što je najvažnije, njezina svrha je potaknuti roditelje na kvalitetno provođenje vremena s djecom. Aktivnosti poput Rainbow, Tropicana, Ladybug ili One2Ten također razvijaju djetetovu kreativnost i finu motoriku, ali i omogućavaju starijim predškolcima da uče boje, oblike i brojanje", smatra Ines Rezo, psihologinja Udruge Hrabri telefon.

Komentirajte prvi

New Report

Close