Svi je znate kao slavnu glumicu, ali ona ima i tvrtku vrijednu milijardu dolara

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2014. u 15:23
Jessica Alba (YouTube screenshot)

Mediji već neko vrijeme pišu kako se The Honest Company priprema za inicijalnu javnu ponudu dionica, a vrijednost tvrtke je nedavno procijenjena na milijardu dolara.

Jessica Alba vam je sigurno poznata kao glumica, ali možda niste znali da ona uspješno pliva i u poduzetničkim vodama.

Kako piše AdWeek, Alba je posljednjih nekoliko godina tiho i strastveno provela u izgradnji tvrtke The Honest Company koja se bavi proizvodnjom prirodnih proizvoda, poput šampona na biljnoj bazi i organskog pudera za djecu.

Mediji već neko vrijeme pišu kako se The Honest Company priprema za inicijalnu javnu ponudu dionica, a vrijednost kalifornijske tvrtke je nedavno procijenjena na milijardu dolara.

Inspiracija za posao Albi je došla za vrijeme prve trudnoće, kada je imala snažnu alergijsku reakciju na jedan deterdžent. Istraživanjem proizvoda koji slove kao sigurni za djecu došla je do zaključka kako oni sadrže niz kemikalija koje nisu provjerene, pri čemu se rodila ideja o tvrtki koja će biti fokusirana na prirodne proizvode.

Kompaniju je 2011. godine osnovala zajedno s Christopherom Gavinom, bivšim čelnikom organizacije "Healthy Child, Healty World", i još dvojicom partnera. The Honest Company danas ima u ponudi gotovo 90 proizvoda za njegu i higijenu tijela te čišćenje kućanstva.

Premda vlada opće mišljenje kako upravo Gavin vodi kompaniju, Alba tvrdi kako je snažno uključena u razvoj brenda te kako je često u uredu, unatoč glumačkim angažmanima koji nerijetko zahtijevaju putovanja po svijetu.

"U posljednjih godinu i pol snimila sam šest filmova, ali snimanje filmova tu i tamo ne uzima baš toliko vremena", tvrdi holivudska zvijezda.

Komentirajte prvi

New Report

Close