Slovenski startup radi programe za NBA

Autor: Sergej Novosel Vučković , 21. svibanj 2017. u 22:00
Isporučuju softver za sportsku analitiku/REUTERS

Mlada tvrtka postala je dio švicarske IT grupe Sportradar za sportsko klađenje i rezultate.

Švicarska IT grupacija Sportradar, s uredima i 1800 radnika u 30 zemalja, koji imaju više od 800 klijenata, a suvlasnik joj je, među ostalim, i slavni košarkaš Michael Jordan, u Sloveniji ima svoj razvojni centar, koji  je bio startup pod imenom Klika.

Iza njega su stajali Andrej Bratko, Luka Ferlan, Borut Jerič, Žiga Mahkovec i Gregor Robelj, koji su uspjeli stvoriti, piše Delo, moderan inovacijski centar za razvoj softvera i sad za Sportradar pružaju podršku u analizi sportskih rezultata i podataka, te statistike za sportsko klađenje. Štoviše, smatraju se i ponajboljom IT tvrtkom unutar sustava Sportradara.

 "Danas su naš fokus proizvodi i njihov razvoj. Imamo 120 radnika i radimo uglavnom za Sportradar kao matičnu tvrtku, programe za američku profi košarkašku ligu NBA, hokejsku NFL i autoutrke NASCAR, ali i za različite industrije, poput Triglav osiguranja, Elektru Ljubljana i Telekom Slovenije", kaže direktor Ferlan.  Voditelj ljubljanskog ureda Sportradara Simon Dudnjik kaže da grupa ima rast od 35 do 40 posto godišnje.

"Imamo dobre uvjete za razvoj, tako da ne vidim razloga da ne širimo ovaj odjel u Sloveniji. Želimo ostati najveća IT tvrtka u skupini Sportradara", nada se Dudnjik.

Komentirajte prvi

New Report

Close