Riječanima injekcija od 15.000 eura

Autor: Marta Duić , 05. listopad 2015. u 22:00
Marko Pavičić, Mateo Stupičić, Juraj Zorić/Davor Puklavec/PIXSELL

S aplikacijom Pointme koja nagrađuje korisnike dobili mjesto u slovenskom ABC akceleratoru.

Pointme, jedan od startupova iz riječkog Startup inkubatora, dobio je od Slovenaca 15.000 eura.

Izborili su, naime, mjesto u slovenskom ABC akceleratoru mobilnom aplikacijom koja nagrađuje korisnike besplatnim nagradama, a sve što trebaju napraviti jest fotografirati se koristeći svoj smartphone, objaviti sliku i mogu odmah preuzeti nagradu. Javnosti su se predstavili prije tri mjeseca, već imaju više od  900 korisnika i 60 kompanija koje su prošle kroz sustav.

"Naš potencijal prepoznao je i ABC akcelerator, koji nam je ponudio investiciju od 15.000 eura za 8 posto tvrtke. Primili su samo osam startupova između 300 prijavljenih iz 30 država, što nam daje dodatni vjetar u leđa jer potvrđuje da smo na dobrom putu i da Pointme može postati globalni hit. U prošloj generaciji šest od osam startupova nakon programa u  ABC-u  dobilo je sljedeću investiciju. Ako odradimo što bolji posao, i mi možemo do sljedeće runde investicije", objasnili su članovi Pointme tima Marko Pavičić, Mateo Stupičić i Juraj Zorić.

Kako kažu, svjesni su da ih očekuje naporan rad, no uz pomoć mentora validirat će svoj poslovni model, dovršiti prodajnu strategiju, kreirati strategiju izlaska na tržište, provesti opsežna testiranja te se povezati s poduzetničkim svijetom. Nakon tri mjeseca boravka i rada u Ljubljani u  ABC-u održat će se Demo Day, na kojem će se mladi tim iz Rijeke predstaviti potencijalnim investitorima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close