Na prvoj igri radili su oko 2500 sati

Autor: Marta Duić , 04. siječanj 2017. u 13:00
Ozren Martinović, Vatroslav Jelovica, Matija Mihoković, Lucija Tancer Mihoković, Miroslav Wranka/T. J. JEMRIĆ

Pomoću igara žele bolje povezati ljude te ih koristiti u korporativnom okruženju, a u ponudi imaju deset igara raznih tema i formata.

Startup Terrible Creations osmišljava i organizira nesvakodnevne igre s uživljavanjem u uloge. Kako kaže Miroslav Wranka, jedan od članova startup tima prije dvije godine odlučili su pokrenuti i biznis te početi zarađivati igrajući se i nagovarajući druge na igranje.  "Ideja je bila stvoriti komornu igru u kojoj bi mogli sudjelovati i oni koji nikad nisu ni čuli za igre s uživljavanjem u uloge.

Kao temu smo odabrali mafiju jer je riječ o popularnom žanru", kaže Wranka. Na dizajniranje, izradu, razvoj i testiranje naše prve igre Famiglia Bonifacio: Il Primo utrošili su oko 2500 radnih sati. Kad su vidjeli da stvar funkcionira, napravili su još dvije igre u istom svijetu Famiglia Bonifacio: Večer prije i Famiglia Bonifacio: Casino Fortuna oslanjajući se na materijal već stvoren za Il Prima.  "Danas u ponudi imamo više od deset igara raznih tema i formata, koje smo odigrali više od 50 puta u Hrvatskoj i inozemstvu i kroz koje je prošlo više od 300 jedinstvenih igrača. Također, za 40 sudionika nedavno održanog Podravkinog Food Hackathona razvili smo i izveli igru Ciboarheolozi, vremenski agenti", otkriva Wranka.

Naime, oni žele pomoću igre bolje povezati ljude i koristiti ih u korporativnom okruženju. Uvjereni su da su njihove igre, zbog jedinstvene atmosfere i doživljaja koje stvaraju odličan džepni team building i jedinstven alat za networking, naročito u situacijama kad treba brzo povezati ljude koji se uopće ne poznaju ili kao nagrada za zaposlenike. "S vremenom ih namjeravamo unaprijediti u alate za evaluaciju, trening i edukaciju. Vidimo fantastične mogućnosti za obogaćivanje turističke ponude unikatnim, po mjeri krojenim sadržajem koji će omogućavati upoznavanje s povijesnim, kulturnim i drugim znamenitostima učenjem iz prve ruke. Već smo ušli u turističku ponudu Zagreba, u sklopu paketa agencije Real Croatia, a u tom smjeru ide i naš projekt 17 priča za 17 dvoraca kojim želimo pomoću igara s uživljavanjem u uloge pomoći u revitalizaciji i postizanju ekonomske samoodrživosti 17 dvoraca, utvrda i drugih fortifikacijskih objekata obitelji Frankopan u Primorsko-goranskoj županiji", kaže Wranka.

Članovi tima Lucija Tancer Mihoković, Vatroslav Jelovica, Ozren Martinović, Matija Mihoković i Miroslav Wranka na igrama rade od 2014. i svi u dizajniranju i vođenju igara imaju višegodišnje iskustvo. "U idućih godinu dana svakako želimo pokrenuti pilot projekt za 17 priča te prodati što više izvedbi naših igara. Do prosinca iduće godine želimo ostvarivati dovoljno prihoda za zapošljavanje bar jedne osobe na puno radno vrijeme. I naravno, napredovati svakoga dana u svakom pogledu. Naše igre pružaju jedinstveno, nesvakidašnje iskustvo, a mogu biti prilagođene raznim potrebama, željama i svrhama. To su igre koje ćete pamtiti", zaključuje Wranka.

Komentirajte prvi

New Report

Close