Kampanja za Fabulu premašila 70.000 kn

Autor: Bernard Ivezić , 15. prosinac 2015. u 21:59
Autorica Fabule kaže da je veliki uspjeh što su mogli pokazati da se svakodnevni predmeti mogu izraditi od recikliranog organskog otpada

Autorica Fabule kaže da je veliki uspjeh što su mogli pokazati da se svakodnevni predmeti mogu izraditi od recikliranog organskog otpada.

Indiegogo kampanja za izgradnju stroja za proizvodnju prve hrvatske eko-olovke Fabule premašila je 70 tisuća kuna. Time je prvi hrvatski eko crowdfunding projekt dosegnuo 67 posto traženih sredstava i ima još osam dana da prikupi ostatak.

Mateja Kuhar, autorica Fabule kaže da je veliki uspjeh što su mogli pokazati da se svakodnevni predmeti mogu izraditi od recikliranog organskog otpada. "Pretpostavimo da jedan kafić u prosjeku proizvede 30 kg otpada mjesečno, a taj se otpad može reciklirati i ponovno iskoristiti za proizvodnju 3000 olovaka", kaže Kuhar. Startup radi u okviru Tehnološkog parka Varaždin. Fabula je osvojila nagradu A'Design Award u kategoriji održivih proizvoda, projekata i zelenog dizajna za 2014/2015 te dobitnica natječaja Moja Zaba za eko-poduzetništvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close