Aplikacija koja će vas za putovanja držati za ruku

Autor: Marta Duić , 29. srpanj 2014. u 22:01
Info Connectivity System je "one-stop-shop˝ koji nudi putnicima sve prave informacije u pravom kontekstu i na pravom jeziku

Snalaženje u zračnoj luci olakšat će podacima o letovima, uputama kako doći do sljedećeg izlaza, hotela…

Snalaženja u stranoj zračnoj luci izvor je stresa mnogima koji putuju avionom. Dizajnerska agencija Edenspiekermann, koju je osnovao grafičar Erik Spiekermann, nudi rješenje.

Riječ je o pametnome "signage sustavu" do kojeg je Spiekermann došao tri godine razmišljajući o tome kako olakšati nedoumice s kojima se susreću svi koji putuju Europom. Njegov koncept Info Connectivity System zapravo je "one-stop-shop˝ koji nudi putnicima sve prave informacije o putovanju u pravom kontekstu i na pravom jeziku. Aplikacija je osmišljena kako bi bila dostupna na smartphoneu, portalima unutar zračne luke i na naslonima sjedala zrakoplova.

Pod pokroviteljstvom istraživačkih inicijativa Europske unije, agencija Edenspiekermann razvila je koncept za aplikaciju koja će vas "držati za ruku tijekom cijelog putovanja", od ažuriranja podataka o letovima, uputa kako doći do sljedećeg izlaza i informacija o hotelu kada stignete na željenu destinaciju. Pružat će sve informacije potrebne za navigaciju kroz određenu zračnu luku: donositi propise vezane uz prtljagu, osigurati pomoć osobama s invaliditetom, pomoći u pronalasku puta do toaleta i najbližeg restorana ili trgovine…

Situacija u kojoj ste došli do izlaza prebrzo i ne znate što biste sa sobom od dosade, a još nemate nikakvu hranu kraj sebe postaju prošlost, obećava Spiekermann. Nakon što stignete do konačnog odredišta, aplikacija će vam davati upute korak-po-korak kako javnim prijevozom pronaći put od zračne luke prema idućoj lokaciji. Čak će vam pomoći i pri kupnji karte za javni prijevoz. Usto, nudi mogućnost javljanja prijateljima i najbližima da ste na putu prema hotelu.Zvuči komplicirano? I jest. Edenspiekermann još pokušava dokučiti tko bi uopće mogao prikupiti sve potrebne podatke o zračnim lukama, operaterima, prijevozu i ostalom..

Komentirajte prvi

New Report

Close