Jeger u fantastičnom grah varivu

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2018. u 08:00
Foto: promo

Po želji možete pojačati chili ili dodati malo tabasco umaka.

(za 4 osobe)

400 g Jegera Podravka 
100 g luka
100 g mrkve
200 g svježe paprike
390 g Sjeckane rajčice Podravka 
200 ml Passate Podravka 
1 limenka Smeđeg graha Podravka (400 g) 
2 češnja češnjaka
1 Fant za grah i variva 
1 žlica Vegeta Maestro chilija 
50 ml ulja
1 žlica grubo nasjeckanog peršina
sol

1. U posudu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk, naribanu ili na sitne kockice narezanu mrkvu i svježu papriku narezanu na manje prutiće.
2. Popržite 4-5 minuta na srednjoj vatri, pa dodajte na kockice narezani oguljeni jeger i popržite još nekoliko minuta.
3. Dodajte protisnuti češnjak, chilli, popržite oko 1 minutu, pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu.
4. Pirjajte 10-ak minuta.
5. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i pustite da odstoji nekoliko minuta.
6. Rajčicu s jegerom prelijte sa 600 ml vode, dodajte pripremljeni Fant, promiješajte i pustite da zakuha.
​7. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
8. Dodajte ocijeđeni i isprani grah, promiješajte i kuhajte još 5 minuta.
9. Uklonite s vatre, pospite peršinom, po potrebi posolite i poslužite.

Savjet: Po želji možete pojačati chili ili dodati malo tabasco umaka.
Vrijeme pripreme: 1 h
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close