Sudjelovali smo u projektu Iskustvo zlata vrijedi

Autor: Objava za medije , 17. listopad 2017. u 13:15
FOTO: PRESS

Ove godine sudjelovali smo u inicijativi ‘Iskustvo zlata vrijedi’, projektu Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista čiji je cilj spajanje poslodavaca sa studentima slabijeg materijalnog statusa i sa studentima s nekim oblikom invaliditeta, s ciljem omogućavanja prakse kod poslodavca kako bi im se olakšalo daljnje zapošljavanje u budućnosti.

U sklopu inicijative student Tomislav Ferčak dobio je priliku proći kroz jednomjesečnu praksu u KING-ovom Odjelu za usluge podrške u Sektoru infrastrukture gdje je usavršavao svoje dosad stečene vještine i naučio neke nove. U razgovoru s Tomislavom imali smo priliku saznati neke detalje o njegovoj jednomjesečnoj praksi: 'Moj dojam je iznenađujuće dobar, nisam imao prevelika očekivanja na početku ali sam se na sreću iznenadio. Tome su doprinijeli i kolege, koji su bili prijateljski raspoloženi i spremi dati pomoć ili savjet, odlično su prihvatili moj hendikep i ponašali se korektno. 

Tomislav nam je ispričao kako je u uredu vladala opuštena, ali radna atmosfera gdje se osjećao ugodno, dok obveze nisu bile preteške jer je radio ono u čemu je dobar pa kaže: 'Uživao sam, bile su tu i neke nove stvari koje sam naučio i koje će mi vjerujem koristiti.' 

Osim što je radio posao u kojem se izvrsno snalazio, Tomislav nam otkriva da je imao priliku i razviti neke nove vještine: 'Praksa mi je bila od velike koristi, odlično utrošeno vrijeme. Najviše sam naučio kako raditi timski, biti na terenu i surađivati s kolegama, a poboljšao sam i svoja znanja o računalima i ostalim uređajima s kojima sam se susretao tijekom prakse. Najvažnije, stekao sam iskustvo i radne navike koje ću moći dalje koristiti u budućnosti.' 

Upitali smo ga što bi poručio potencijalnim sudionicima ovog projekta? 'Preporučio bih svima koji imaju priliku prijaviti se u projekt Iskustvo zlata vrijedi da se prijave, te bih im poručio da se ne dvoume jer tu nemaju ništa za izgubiti a mogu dobiti stvarno puno.'zaključio je Tomislav uz posebnu napomenu da prenesemo zahvale voditeljima na suradnji, kolegama iz Infrastrukture, ostalim zaposlenicima i konobarima u kantini koji su zapamtili da umjesto kave pije mlijeko. 

Za KING ICT sudjelovanje u ovom projektu od posebne je važnosti jer nam je cilj potaknuti zapošljavanje osoba s invaliditetom i podići svijest o izazovima s kojima se svakodnevno susreću. Stoga nam je izuzetno drago što je za Tomislava ova praksa bila korisna i od značajna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close