Naučite kako upravljati troškovima i ulaganjima i tako povećajte svoju konkurentnost

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2015. u 10:22
Foto: Mirakul

Upravljanje troškovima i ulaganjima važna je managerska tehnika neophodna da se održi ili poveća konkurentnost i osigura opstanak u tržišnoj utakmici.

Upravljanje troškovima i ulaganjima važna je managerska tehnika neophodna da se održi ili poveća konkurentnost i osigura opstanak u tržišnoj utakmici. Osnovni cilj joj je postizanje operativne izvrsnosti, efikasnosti, odnosno postizanje optimalnog odnosa između troškova i prihoda. Pri upravljačkom pristupu troškovi se višedimenzionalno povezuju s odgovornim osobama unutar organizacije, s portfeljem proizvoda i usluga, s aktivnostima u lancu vrijednosti i s klijentima.

Mirakul Edukacijski centar će s predavačem Nikolom Nikšićem, 14. i 15. svibnja održati seminar 'Upravljanje troškovima i ulaganjima', koji će kroz izlaganje, dijalog i vježbu upoznati polaznike s procesom upravljanja troškovima i ulaganjima, te osnovnim znanjima i vještinama potrebnim za njegovu provedbu, a sve u svrhu realizacije optimalnog cilja: kako povećati vrijednost isporuke kupcima uz istovremeno smanjenje troškova.

Interes nadzora i analiza usmjerava se na dva posebna i istovremeno povezana područja:

• upravljanje troškovima nabave resursa

• upravljanje troškovima trošenja resursa

U upravljanju troškovima ističu se dva koncepta, čija primjena ovisi o gospodarskom trenutku, 

djelatnosti, usklađenim interesima sudionika (stakeholdera), strateškim namjerama:

• snižavanje (redukcija) troškova

• kontrola troškova

Seminar je namijenjen poduzetnicima, visokom i srednjem managementu, kontrolerima, računovođama i financijašima.

Više o seminaru možete pogledati OVDJE . Upisi na seminar su u tijeku, ostvarite promotivni iznos kotizacije za prijave i uplate do 5. svibnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close