Najkompletniji fungicid za suzbijanje biljnih bolesti na tržištu, sada s AgCelence® efektom

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2016. u 13:50
Foto: BASF

Tražite izvrsnost u zaštiti voća i povrća? Provjerite zašto je Signum® s AgCelence® efektom –naš najtraženiji fungicid!

Za proizvođače voća i povrća koji nastoje proizvesti što više i kvalitetnije kako bi na tržište plasirali konkurentan proizvod, pomoć u ostvarenju potencijala za rast njihovih biljaka dolazi u obliku novog fungicida Signum® s AgCelence® efektom

Signum® je novi kombinirani sistemični fungicid vrlo širokog spektra djelovanja, na bazi djelatnih tvari piraklostrobina i boskalida čija kombinacija učinkovito sprečava klijanje spora, razvoj kličnih cjevčica, onemogućava rast micelija te sporulaciju. Kombinacija novih aktivnih tvari osigurava visok stupanj zaštite i dugotrajan učinak sredstva.

Djelatna tvar piraklostrobin je nova fungicidna djelatna tvar iz skupine strobulina koja se upija u tretirane dijelove biljke te djeluje lokalno, sistemično i translaminarno.

Piraklostrobin ujedno obuhvaća i stadij gljiva koje su prodrle u dublje slojeve tkiva biljke. Dodatno se djelatna tvar veže za voštani sloj biljke gdje stvara deponije.

S druge strane, djelatna tvar boskalid upija se preko lista i sistemično premješta po biljci pri čemu sprečava klijanje spora, blokira razvoj kličnih cjevčica, micelija i sporulaciju gljivičnih štetnika te djeluje preventivno.

Signum® ima produženo preventivno djelovanje. Ovaj fungicid ne ovisi o temperaturi a zbog brze apsorpcije u biljku djeluje i u kišnim razdobljima. Signum® je preparat koji je na zadatku tijekom cijele godine – pitanje je samo za koju kulturu ga se koristiti i u kojoj količini. Preparat je registriran za badem, blitvu, breskvu, cikoriju, endiviju, jagodu, krumpir, kupus, lijesku, luk, marelicu, maslačak, mrkvu, orah, papriku, patlidžan, poriluk, rajčicu, salatu, trešnju…

Najveće prednosti ovog sredstva već su očite: mogućnost primjene u širokom spektru kultura, povoljne ekotoksikološke osobine, dovoljno kratka karenca za uspješan tretman i sigurnu primjenu te preporuka za korištenje u integriranoj proizvodnji.

Uza sve to, Signum® je nositelj BASF-ove AgCelence® etikete koja označava proizvode koji pokazuju posebnu izvrsnost u učinku te imaju prednosti pred običnom zaštitom bilja.

Signum® s AgCelence® efektom vodi do većeg prinosa, povećane tržišne kvalitete i proizvodne efikasnosti te bolje otpornosti biljaka na stres. Prednosti su bazirane na snažnim performansama proizvoda i dodatnim efektima kao što su fiziološki efekti koji poboljšavaju zdravlje i stanje biljaka.

Tražite izvrsnost u zaštiti voća i povrća? Provjerite zašto je Signum® s AgCelence® efektom –naš najtraženiji fungicid!

Komentirajte prvi

New Report

Close