Najbolji pomagač poslovanju

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2016. u 11:23
Arhivska fotografija: Petar Glebov / Pixsell

Altius savjetovanje 7. travnja organizira godišnji skup o kontrolingu, na koji poziva sve koji žele poboljšati svoje poslovanje .

Jedan od najboljih “pomagača” poslovanju svakog poduzeća sigurno je – kontroling. On će prvi prepoznati promjene, ali i potencijale uspjeha. Uspješno će rješavati zapreke i usmjeravati menadžment te tako pomoći u odlučivanju. Istodobno, kontroling će graditi zajedništvo zaposlenika i sve ih poticati na timski rad. A koliko je on važan, doista nije potrebno obrazlagati…

Danas kontroling prepoznaje većina poslovnih ljudi u Hrvatskoj. Mnogima od njih čak je dobro poznat, neki ga u svojim poduzećima uspješno primjenjuju. Svima njima, ali i onima koji se s njim tek žele upoznati, namijenjena je 8. godišnja konferencija o kontrolingu. Nju i ovo proljeće organizira zagrebačka konzultantska tvrtka Altius savjetovanje.

Njezina suvlasnica, mr. sc. Andreja Švigir, ne krije zadovoljstvo što će se 7. travnja u hotelu International u Zagrebu, ponovo okupiti kontroleri – praktičari i teoretičari, vlasnici i menadžeri poduzeća čiji je kontroling sastavni dio ili će to tek postati.

“Svaki naš godišnji susret novo je poglavlje kojim otkrivamo ovaj korisni poslovni koncept. Sudionici s naših konferencija uvijek ponesu neki novi dio kontrolerskog “know howa” koji mogu ugraditi u svoje poduzeće. Tako će biti i sada. Zato smo mi u Altiusu ponosni; prenosimo znanje i vještine koje i te kako mogu pridonijeti boljitku poduzeća”, govori Andreja Švigir.

Ovogodišnji moto konferencije je “Kontroling od efikasnosti do profita”. Konferencija će, među ostalim, odgovoriti na pitanja kako ponuditi tržištu ono što mu treba, gdje pronaći zone efikasnosti, kako se kretati od kratkoročnog uspjeha prema stabilnom rastu…

Konferencija je podijeljena u tri dijela. U prvom, nazvanom “SMART analiza – jesmo li dobri kako nam se čini”, govorit će se o strateškom mapiranju, dugoročnoj održivosti, prodaji na globalnom tržištu, procjeni vrijednosti poduzeća…

Jedan od predavača, financijski analitičar Ivan Augustin naglašava: “Zaposlenici kontrolinga, ali i svi koji su u doticaju s bilancama poduzeća, odnosno njihovim računima dobiti i gubitka, posjeduju specifična znanja koja mogu biti podloga za područje procjene vrijednosti poduzeća”.

A kako još kontroling koristi poduzeću? Augustin objašnjava:

“Poduzeće će ga koristiti za usklađivanje planiranja, kontrole, informiranja, upravljanja ljudskim potencijalima; kao savjetodavnu pomoć kod definiranja vizije i ciljeva poslovanja društva i pojedinih odjela; za izradu rokovnika planiranja, kontrole i informiranja. Sve to doprinosi efikasnosti i efektivnosti u radu menadžmenta. Očito je da se radi o specifičnim zadacima i funkcijama koji su neophodni u poduzeću – neovisno radi li se o manjoj firmi ili velikom poslovnom sustavu – a koji doprinose razvoju i unapređenju poslovanja”.

Drugi dio konferencije objašnjava kako se kontrolingom dolazi do profita. Obuhvatit će sljedeće teme: platno poslovnog modela, mjerljivi pokazatelji rasta i razvoja, zone efikasnosti i analiza rizika.

U trećem dijelu naglasak će biti na – ljudima, odnosno timovima: od pogreški u odlučivanju, preko osobnosti zaposlenika i menadžera, do kompetencija.

I na kraju, ali ne manje važno: kao i prošle godine, 10 posto kotizacije bit će uplaćeno na žiro-račun Zaklade biskup Josip Lang koja se brine o bolesnim, starim i siromašnim ljudima.         

Komentirajte prvi

New Report

Close