Igma.. Gdje tisak nije igra!

Autor: Objava za medije , 27. veljača 2015. u 15:43

IGMA je obrt koji posluje na području dizajna i tiska nepunih godinu dana.

IGMA je obrt koji posluje na području dizajna i tiska nepunih godinu dana. Iako je obrt relativno mlad, vlasnici su iskustva na području tiska i dizajna skupljali više od sedam godina pohađanjem različitih seminara vezano za samu djelatnost te diplomu višeg obrazovanja. Obrt se nalazi u Podsusedu u uredskom prostoru gdje se obavlja grafička priprema i izrada PVC naljepnica, tisak na različite promotivne artikle te prostora za oslikavanje vozila i skladišnog prostora (primjere pogledajte u galeriji fotografija).

˝Budući nam je spektar usluga širok, nastojimo stalno biti u koraku s novim tehnologijama  proizvodnje kako bi usluge bile što kvalitetnije i kupac što zadovoljniji te također vodimo računa o što manjoj štetnosti boja na okoliš. Naglasak našeg poslovanja je na zadovoljstvu kupca, stoga svoje usluge izvršavamo s izrazitom točnošću te vrlo kratkim rokom izrade ˝, tvrdi Maša Madjerić, vlasnica IGME.

Moderne tehnike

Za tisak velikih plakata u metrima koristi se printer Mutoh koji omogućuje tisak na različitim materijalima koji su otporni na vanjske utjecaje te pranje i skidanje. Takvim strojem  moguće je izraditi cerade (bannere), različite reklame, prozorske grafike, podne grafike, mesh (mrežasti materijal koji se najčešće koristi za fasadnu grafiku ili brendiranje izloga) te ostale plakate.

U proizvodnji se koriste ECO solventne boje čija je prednost u brzini sušenja, dugotrajnosti  printa, otpornosti na različita oštećenja te nemaju neugodan miris. IGMA koristi folije s garancijom od 3-7 godina postojanosti ili za oslikavanju vozila u trajnosti 7 godina kako bi ispoštovali želju kupca za trajnom reklamom.

Koristi se i graphtec cutter, optički rezač koji umreženim radom s digitalnim  printerom omogućuje izradu konturno izrezanih naljepnica bilo kojeg oblika i veličine. Tako izrezane naljepnice mogu aplicirati na različite materijale i površine. Najčešće se radi o slikama ili tekstu kojima se oslikavaju izlozi, stakla, vozila, zidovi, podovi i slične površine.

Promocijski artikli

Za izradu tiska na različitim promotivnim artiklima poput upaljača, olovaka, privjesaka, šalica, rokovnika, vrećica te ostalih promotivnih artikala i tekstilnih artikala koriste tampon stroj, termo prešu ili sito te sublimacijski printer.

Sublimacijskim printerom moguće je personalizirati različite promotivne artikle poput šalica, podloga za miš, majica, puzzla čime se dobiva jedinstveni otisak na željenom proizvodu koji je otporan na mehanička oštećenja te je dugotrajan.

Jedan od najčešćih i najefektnijih oblika oglašavanja je i oslikavanje vozila, uz oslikavanje izloga najtraženiji oblik oslikavanja. ˝ Takva pokretna reklama je  dostupna svakom oku prolaznika te omogućuje vrlo dobro promoviranje Vaše tvrtke ili usluga  koje nudite˝, istaknula je Madjerić.

Komentirajte prvi

New Report

Close