Uz poticaj države od 18.000 kn legalno daje instrukcije iz matematike

Autor: Agencija VLM , 08. ožujak 2013. u 14:17
Snjezana Bradic Sovic otvorila je, prva u Koprivnicko-krizevackoj zupaniji, obrt za davanje instrukcija iz matematike osnovnoskolcima i srednjoskolcima. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Snježana je dobila od nadležnog ministarstva, na ime poticaja, nešto više od 18.000 kn.

Snježana Bradić Sović (44) prva je u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je odlučila iskoristiti poticaje Zavoda za zapošljavanje za samozapošljavanje i otvoriti obrt za privatnu poduku iz matematike.

Bačena buba u uho

Dobila je i dozvolu nadležnog ministartva i trenutačno podučava matematiku za osnovnu i prva dva razreda srednje škole.

Snježana je matematičar-informatičar po struci, majka je troje djece, gimnazijalke i dva vrtićanca, a suprug Vladimir radi u Austriji.

– Odgovara mi posao koji mogu obavljati kod kuće zbog momaka koji su još mali i s njima ima poprilično posla. Ponekad su bolesni pa ne mogu ići u vrtić – pojasnila je Snježana koja je deset godina radila za jedno osiguranje, a još četiri knjigovodstvene i druge poslove u suprugovu obrtu.

– U prvom trenutku htjela sam otvoriti jedan sasvim drugi obrt, no od toga nije bilo ništa. Bubu u uho bacio mi je djelatnik Zavoda, pitavši me imam li kakav hobi. Ispričala sam da volim rješavati zadatke iz matematike i da povremeno pomažem djeci obitelji i prijatelja – otkrila je i dodala da je tada poslala upit, a potom i dobila pozitivno mišljenje od ministarstva.

Nepovezane institucije

Kazala je kako u njezinu slučaju poticaj za samozapošljavanje u obrtu iznosi nešto više od 18.000 kuna.

– Nisam imala problema s dozvolama. Jedino, treba krenuti na vrijeme jer sve uvijek traje duže nego mislite. Problem je što sve institucije nisu povezane pa sve informacije ne dobijete na jednom mjestu, nego morate lutati po internetu – kazala je prva legalizirana podravsko-prigorska instruktorica i izrazila nadu da će dobro raditi svoj posao.

– Kćer Lucija mi je najbolji poticaj, izvrsna je učenica gimnazije, a ljubav prema matematici i knjizi općenito, dolazi do izražaja i kod mojih sinova. Simon bi stalno zbrajao, množio i slušao o svemiru, čudima svijeta, a manji Adrian je na tom tragu – iskrena je Snježana, kojoj ne smeta rad drugih instruktora na "crno" jer, kako kaže, plaće profesora i nastavnika nisu velike.

Komentirajte prvi

New Report

Close