U sklopu Global Executive MBA programa educirajte se i u Južnoj Americi

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2017. u 08:55
Foto: foto press

Prvi put u povijesti, Global Executive MBA polaznici putovat će u Južnu Ameriku od 2. do 8. srpnja 2017. godine.

Program obrazovanja Global Executive MBA za ovu godinu počinje u travnju te prvi put svojim polaznicima osim u Kini, Indiji i SAD-u, stjecanje znanja i iskustva omogućuje i u poslovno gledano najdinamičnijim zemljama Južne Amerike – Čileu i Brazilu. Te će nove podružnice polaznicima pomoći da bolje spoznaju ekonomske, političke i društvene prilike tog dijela svijeta te da tijekom posjeta poznatim lokalnim i svjetskim tvrtkama ostvare vrijedne kontakte

Prvi put u povijesti, Global Executive MBA polaznici putovat će u Južnu Ameriku od 2. do 8. srpnja 2017. godine. Studenti će tamo provesti pet dana, od čega će tri dana boraviti u Santiagu, u Čileu te dva dana u brazilskom Sao Paulu.

Tijekom planiranja i odabira novih podružnica, predstavnici poslovne škole WU Executive Academy ništa nisu prepustili slučaju: „Ove dvije zemlje odabrane su s razlogom jer smo uvjereni da ćemo boravkom našim studentima u tim zemljama pružiti stvarnu dodanu vrijednost. Također, gospodarstva spomenutih država su u razvoju i posebno su zanimljiva jer nude neograničene poslovne mogućnosti“, objasnili su prof. Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy, i prof. Bodo B. Schlegelmilch, akademski direktor Global Executive MBA programa.

Posjeti tvrtkama—vrhunac putovanja

Tijekom svog petodnevnog studijskog putovanja u Južnu Ameriku, sudionici programa sudjelovat će u raznim aktivnostima. U jutarnjim satima će se održavati MBA nastava, a u poslijepodnevnima će studenti posjećivati regionalne i međunarodne tvrtke kako bi iz prve ruke dobili uvid u posebnosti tvrtki i tržišta na kojima djeluju. Nakon toga će se susresti s predstavnicima top menadžmenta kako bi usporedili bilješke.

Učenje, geocashing, salsa

Prof. Bodo B. Schlegelmilch vjeruje da su podružnice sastavni dio kvalitetnih MBA programa: „Ne morate putovati u određenu državu kako biste više saznali o njenim gospodarskim snagama i slabostima, poslovnim mogućnostima koje nudi i glavnim igračima koji tamo djeluju", rekao je akademski direktor Global Executive MBA te nastavio: „Međutim, stjecanje teoretskih znanja iz daljine nikada nije isto kao i doživjeti stvari iz prve ruke. Upravo iz ovog razloga velik značaj dajemo tome da studenti dobiju priliku ne samo da sami posvjedoče razlikama u poslovnoj kulturi, političkim rizicima na regionalnoj razini i karakteristikama društva, nego i da razmijene stajališta i mišljenja s ljudima na licu mjesta."

Dva različita susjeda

Čile se smatra gospodarskim uzorom Latinske Amerike, ostvaruje među najvećim prihodima po stanovniku u Latinskoj Americi te se nalazi pri vrhu u pogledu očekivane životne dobi i životnog standarda. Štoviše, Čile se ubraja među države Južne Amerike koje su najotvorenije prema poslovanju te se smatra veoma progresivnim kada je riječ o borbi protiv korupcije.

Brazil je pak šesto po veličini svjetsko gospodarstvo te se već nekoliko godina nalazi u recesiji. Međutim, unatoč značajnim proračunskim deficitima, slabljenju izvoza i visokoj nezaposlenosti, zabilježen je znatan priljev izravnih stranih ulaganja u posljednjih nekoliko godina, što jasno pokazuje da Brazil nastavlja biti atraktivna destinacija stranim investitorima.

Global Executive MBA polaznici će imati mnoštvo prilika okušati se i u aktivnostima koje nisu vezane uz poslovanje – bilo da se radi o tečaju capoeire u Sao Paulu, u Geocaching lovu u Santiagu ili večeri salse. Uostalom, podružnica je osmišljena ne samo kako bi se međunarodnim studentima omogućio mnogostrani uvid u Južnu Ameriku, već i kako bi im pomogao da se međusobno bolje upoznaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close