Nakon što je otvorio prvi jajomat, vlasnik OPG-a otvara još dva samouslužna aparata s domaćim proizvodima

Autor: Marta Duić , 15. lipanj 2018. u 08:21
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Priča je započela prije četiri godine kad je otvorio prvi jajomat, odnosno automat za prodaju jaja, na komad.

Zvonko Šincek, vlasnik OPG-a Šincek iz Gornje Vratna kod Varaždina otvorio je sredinom svibnja u Varaždinu prvi samoposlužni aparat za prodaju domaće tjestenine i bučina ulja. Kako kaže, priča je započela prije četiri godine kad je otvorio prvi jajomat, odnosno automat za prodaju jaja, na komad.

Budući da se već 20 godina bavi uzgojem kokoši nesilica i da se sva jaja iz jajomata ne uspiju prodati, proizvodnja i prodaja tijesta je za njega bila logičan korak. Kupcima su tako na tri lokacije na raspolaganju u pakiranjima od 250 grama domaći rezanci za juhu, široki rezanci, krpice za juhu te i mlinci.

“Sve što prodajemo je iz vlastite proizvodnje, dakle krenuli smo s domaćim jajima, a zatim smo ponudu proširili na tijesto koje sami radimo od naših jaja i bučino ulje. To je jedna velika cjelina koju smo ovim novim aparatima samo zaokružili, a prve reakcije kupaca su sjajne”, objašnjava Šincek.

 

4000 komada

nesilica ima Zvonko Šincek na svom OPG-u

'Samo ubaciš novac'

U aparate i sušaru za bučine koštice Šincek je investirao 102.000 kuna, od čega je 25 posto sufinancirala Varaždinska županija. Osim na kućnom pragu OPG-a Šincek u samom mjestu, jaja, tijesto i bučino ulje se prodaju na samoposlužnim aparatima na lokacijama u Jalkovečkoj ulici, Ulici braće Radića i Aleji kralja Zvonimira u Varaždinu. Kako kaže, aparati su jednostavni za upotrebu, a proizvodi prirodni i bez ikakvih aditiva.

“Ne može biti jednostavnije, gotovo su identični aparatima za sokove i grickalice kakvih danas imate gotovo na svakom uglu. Nabavili smo ih iz Italije i u pitanju je jedan od najpoznatijih proizvođača samouslužnih aparata”, otkriva nam Šincek.

Na 18 hektara zemlje njegovi uzgajaju žito i kukuruz, namijenjene prehrani kokoši, te tikve za bučino ulje.

Jednostavnija prerada

Zahvaljujući sušari i prerada je sada jedostavnija, a Šincek kaže da je posebno ponosan što mu se čitavo poslovanje temelji na svom uzgoju.

“Imamo 4000 komada kokoši nesilica, a i podmladak osiguravamo sami. Zasad ne planiramo druge gradove jer nam je problem prijevoz robe, a tržište većih gradova zahtijeva i veću količinu. I ovako je u pitanju mukotrpan posao od jutra do mraka”, zaključuje Šincek.

Komentari (2)
Pogledajte sve

SVAKA ČAST!

E da. Sto je s tim jajima u trgovinu. Iz cista mira su 15kn za 10 komada, bezobrazluk. Jos mi nekako pregrizao da su domaca i svjeza, ali ovo je preskupo.
Kako prepoznati svjeza jaja- nikada se ne mogu skuhati na tvrdo, makar se kuhala pola sata.

Nek se covjek siri,svaka mu cast.

New Report

Close