Smislili digitalne tenisice i žvake za pamćenje

Autor: Poslovni dnevnik , 28. studeni 2018. u 21:59
Razvili su TAMM tenisice i Žvak žvak gume

Timovi učenika Ekonomske škole Velika Gorica nagrađeni za projekte u natječaju HUP-a i EK.

U sklopu natječaja Poduzetnici budućnosti, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dodijelila je nagrade timovima učenika Ekonomske škole Velika Gorica za projekte u kojima su osmislili TAMM digitalne tenisice i Žvak žvak – žvakaće gume za koncentraciju, priopćeno je u srijedu iz HUP-a.

Član HUP-a Marin Trošelj predao je u Ekonomskoj školi Velika Gorica nagrade od 5000 kuna svakom od dva tima učenika.

Tad je rekao da je poduzetniku najveća nagrada i priznanje za uloženi trud osmisliti novi proizvod ili uslugu. 

"TAMM digitalne tenisice osmišljene su tako da glasovnim porukama uz pomoć GPS tehnologije pomažu u orijentaciji u prostoru i dolasku na željenu destinaciju. Autorice  su učenice, a proizvod je posebno koristan slijepim i slabovidnim osobama", navodi se u priopćenju.

U projektu Žvak Žvak drugi je tim osmislio posebne žvakaće gume koje bi sadržavale vitamine i minerale koji doprinose poboljšanju koncentracije, a za sve kojima je potrebno razvijati dodatno pamćenje.

Projekti đaka goričke škole su među 15 nagrađenih koji su na natječaju dobili po 5000 kuna. Nagrađeno je 25 projekata srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, a fond je iznosio 250.000 kn. Natječaj Poduzetnici budućnosti Hrvatska udruga poslodavaca provodila je s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close