Slavonci stvaraju lako sklopive terase i plaže

Iz tvrtke Aurea grupa kažu da će ove godine proizvesti 10.000 m2 montažnih objekata za obalu Iz tvrtke Aurea grupa kažu da će ove godine proizvesti 10.000 m2 montažnih objekata za obalu

Modularne čelično-drvene konstrukcije su eko hrvatski proizvod, lako se montiraju i demontiraju i za njih ne trebaju građevinske dozvole.

Hrvatske tvrtke ponovno se inovativnim proizvodima probijaju na svjetsko tržište, a među najsvježijima su novi proizvodi osječke tvrtke Aurea Grupa koja se bavi proizvodnjom Ugostiteljskog namještaja i Stolova za blagovaonice i restorane. Naime, pod palicom direktora Alena Alića unutar tvrtke nastao je novi brend – Aurea Beach - modularne montažne plaže, terase i staze, a riječ je o ekološkom i u potpunosti hrvatskom proizvodu.

Ideja je, kaže Alić, nastala prošlo ljeto kada je bio na godišnjem odmoru. Njegova tvrtka već treću godinu zaredom proizvodi ugostiteljski namještaj, stolove za blagovaonice i restorane, a montažne plaže, terase i staze bile su, kaže naš sugovornik, nastavak turističke ponude.

"Ove godine kupio sam kuću na Pelješcu i počeo maštati o tome kako urediti apartmane za sezonu i plažu za buduće goste, no bez devastacije obale i zadiranja u prirodni okoliš", objašnjava Alić i kaže da mu je tada na pamet pala ideja o montažnoj plaži, o čemu na internetu nije pronašao nikakve informacije. "Taj dan sam skicirao kako bi to otprilike trebalo izgledati i osmislio naziv", objašnjava Alić.

Nakon povratka u Osijek predstavio je ideju prijateljima i poslovnim suradnicima iz tvrtke D&D Metal iz Tenje, s kojima je dosad razvio sve prototipe ugostiteljskog namještaja i stolova za blagovaonice i restorane, te im predstavio svoju ideju. Povratna reakcija bila je pozitivna i za deset dana već su napravili prototip, a u suradnji s tvrtkom Culex Osijek osmislili dizajn, napravili rendere i web stranicu. Kako Alić, osim što je poduzetnik, trenutačno piše doktorat na temu „Poboljšanje kvalitete turističke ponude na području cijele Hrvatske“ sa lakoćom su promociju odradili brzo i kvalitetno.

"Nakon što sam sa suradnicima dovršio marketinški dio, ubrzo smo dobili poziv od tvrtke Valamar Rivijera d.d. da im prezentiramo proizvod, a zanimanje su pokazali i Bluesun hoteli. Bauhaus za Hrvatsku i Sloveniju uvrstit će u svoj prodajni program montažne plaže i terase, a od Metroa čekamo povratni odgovor", kaže Alić.

Proizvod je u potpunosti hrvatski i također – ekološki. "Ne narušava prirodni okoliš i ravnotežu, sprječava devastaciju i betoniranje obale, a istovremeno će povećati kvalitetu i kapacitete u segmentu premium plaža i terasa. Čelična konstrukcija je vruće cinčana tako da neće doći do hrđanja, a drvo je lakirano ekološkim bojama otpornima na vremenske utjecaje", objašnjava Alić.

Čelične profile i cijevi kupuju, ističe naš sugovornik, od hrvatskih tvrtki. "Prednost naših plaža i terasa je što su montažno-demontažne, modularne, lako prenosive, jednostavne za montažu i demontažu, noge su podesive i prilagodljive svakoj podlozi, moduli su jako čvrsti – nosivost 1 modula je 500 kg, nije potrebno raditi nikakve građevinske radove i nekakve velike zahvate. Moduli se postave prije sezone, kasnije rastave i spreme u skladište za sljedeću sezonu, održavanje je jednostavno i nisu potrebne nikakve građevinske dozvole", objašnjava Alić.

Već na samom početku nekoliko je hotelskih kuća, kaže, pokazalo zanimanje pa uskoro očekuju i narudžbe. "Blagdani su prošli, proračuni doneseni tako da uskoro krećemo u realizaciju. Javilo nam se i puno kafića i restorana od Zagreba do Istre koji čekaju dozvole od gradova za postavljanje terasa, stoga odmah naručuju naše module. U pregovorima smo za tržište Italije i Crne Gore, uz još nekoliko zemalja koje imaju morski turizam", najavljuje Alić.

Tvrtka trenutačno broji deset djelatnika, a planiraju zaposliti još najmanje 20 stručno osposobljenih varioca, bravara, pomoćnih radnika i montera. "Imamo na raspolaganju i nekoliko kooperanata ako dođe do prevelikog broja narudžbi odjednom, stoga smo na sve spremni. Ove godine očekujemo najmanje 10.000 metara kvadratnih montažnih plaža i terasa, a vjerujemo da bi moglo biti i puno više ako potvrdimo ugovore za inozemstvo. S obzirom na to da se radi o serijskoj proizvodnji, u kratkom roku možemo zadovoljiti potrebe tržište kakve god one budu", zaključuje Alen Alić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!