Prijevoznike brine ograničenje radnog vremena vozača

Autor: Darko Bičak , 08. prosinac 2014. u 22:00
Najsuvremeniji kamioni EURO 6/D.Višnjić/PIXSELL

Na susretu će se razgovarati o problemima.

U četvrtak i petak će se u Varaždinskim toplicama održati 7. susret prijevoznika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) – Ceh prijevoznika.

Na skupu prijevoznika razmotrit će se problematika vezana uz obavljanje prijevozničke djelatnosti, prezentirat će se rad Ceha i njegove tri sekcije – Sekcija brodara, Sekcija prijevoza putnika u cestovnom prometu i Sekcija taksi prijevoza, u prošlom razdoblju, kao i aktualne novosti u poslovanju ovog sektora. Kako pojašnjavaju u HOK-u, sudionici će kroz izlaganja i raspravu razmotriti brojne teme od iznimne važnosti za prijevozničku struku, među kojima su: primjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nacrt Strategije Prometnog razvoja Hrvatske do 2020., mogućnost plaćanja dobrovoljne članarine za obrtnike koji se bave prijevozničkom djelatnosti, EURO 6 vozila, CMR Konvencija, EU pravna regulativa u području prijevoza i sl.

U drugom dijelu skupa, održat će se i panel diskusija s predstavnicima resornih ministarstava i institucija te HOK-a o najvažnijim temama s kojima se prijevoznici susreću u svakodnevnom poslovanju. To su prije svega praktična primjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, zatim odgovornost prijevoznika kod pretovara vozila. Prijevoznike muči i Zakon o radnom vremenu mobilnih radnika, mogućnost povremenog zapošljavanja radnika te plaćanje PDV-a u Hrvatskoj od strane prijevoznika iz ostalih država članica EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close