Pokrenut prvi catering za djecu

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 26. listopad 2016. u 22:00
Osnivačice Kliklopa Irena Donaj, Maja Profuntar i Ivana Bedenik/D. Urukalović/PIXSELL

Sva hrana priprema se isključivo od namirnica s hrvatskih OPG-ova, a jelovnici se kreiraju u suradnji s nutricionistima.

U zagrebačkom coworking prostoru Impact HUB-u u srijedu je predstavljen prvi hrvatski catering specijaliziran za prehranu djece, Kliklop.

Iza ove poduzetničke priče stoje Irena Donaj, Ivana Bedenik i Maja Profuntar koje svoj poslovni pothvat grade na posebnosti kojom planiraju konkurirati na tržištu. Naime sva hrana priprema se od namirnica s hrvatskih OPG-ova pa se u Kliklop obrocima mogu naći klice, različite sjemenke, ghee maslac, kokosovo ulje, brašna dobivena od orašastih plodova te sve ono što nosi naziv "superhrana". Zdravi obroci ove mlade tvrtke uskoro bi se mogli naći na jelovnicima nekih škola i vrtića s kojima osnivačice upravo pregovaraju. "Ideja o Kliklopu polako kuhala se nekoliko godina, a na njoj intenzivnije radimo posljednjih godinu dana. Idejna začetnica projekta je Ivana Bedenik, profesorica klavira čije su velike ljubavi kuhanje i prirodna hrana.

Kroz majčinstvo i rad s djecom u školi poželjela je doprinijeti razvoju djece kroz različite segmente. Smjer je bio jasan: nadovezati svoju viziju zdravkog života, za početak, na unapređenje dječje prehrane", kaže članica tima Maja Profuntar. Inače, Kliklopovi jelovnici nastaju u suradnji nutricionistim i kuharima, a takav pristup dječjoj prehrani, odnosno vizija i poslovni plan, u mjesec su dana nagrađeni dvjema nagradama. Krajem svibnja su u sklopu nove generacije Impact Inkubatora, tromjesečnog inkubacijskog programa kojeg s partnerima, provodi Impact HUB Zagreb proglašeni finalistima među 11 timova. Nedugo nakon, kao najboljeg društvenog poduzetnika, KliKlop je u sklopu programa "Your choice, Your project" nagradila i Zagrebačka banka.  

Problemi s dozvolama

Savjetima pomogli mentori uz HUB-a Zagreb
U početnim je koracima, kažu u Kliklopu, najveći problem bilo prikupljanje dozvola potrebnih za pokretanje posla, što je ujedno i velik izazov za svakog poduzetnika početnika. "Srećom smo imale prijatelje i kolege koji su nam rado pomogli savjetom. Velika pomoć bili su nam i naši mentori i predavači iz Impact HUB-a Zagreb, u sklopu čijeg je poduzetničkog inkubatora naša ideja i stasala", kaže Profuntar. Budući da sve obroke pripremaju isključivo od domaćih namirnica, naglašavaju i da nailaze na puno podrške i dobrih reakcija te da se nadaju kako će uskoro izrasti u stabilnu tvrtku.

Komentirajte prvi

New Report

Close