Poduzetnice iz cijele Hrvatske dobile novu i bolju perspektivu

Autor: Marta Duić , 27. rujan 2018. u 21:59
Mirjana Eržić pokazala proizvode od komušine

Projekt sad i službeno kreće u realizaciju, a odabrane sudionice će se osim predavanja i novih vještina imati priliku upoznati i s uspješnim primjerima istarskih poduzetnica na studijskom putovanju u listopadu.

U sklopu projekta "Ženska perspektiva" 65 poduzetnica iz sedam manje razvijenih županija predstavilo je u Daruvaru svoje proizvode koje će u ovoj i idućoj godini dalje razvijati uz mentorstvo stručnjaka.

Odabrane poduzetnice dolaze iz Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije, bave se poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu, nastojeći time očuvati hrvatsku gastronomsku tradiciju i kulturnu baštinu.

Voditeljica projekta Dragica Karajić i predsjednik udruge za razvoj poduzetništva Perspektiva Tomislav Lneniček prepoznali su potencijal slavonskih žena i njihovih proizvoda te im ovim projektom žele omogućiti veću vidljivost i bolju međusobnu povezanost. Projekt sad i službeno kreće u realizaciju, a odabrane sudionice će se osim predavanja i novih vještina imati priliku upoznati i s uspješnim primjerima istarskih poduzetnica na studijskom putovanju u listopadu.

Na motivacijskoj radionici u Daruvaru poduzetnice su predstavile proizvode, međusobno se upoznale i stvorile kontakte. Iz Bjelovarsko-bilogorske županije u projekt je uključeno deset poduzetnica raznovrsnih proizvoda i prerađevina. "Na OPG-u se bavimo uzgojem svinja i junadi i s urodom bilja na 60 hektara površine imamo zatvoren proizvodni ciklus. Tržište je teško, u sustavu PDV-a smo i sami se moramo izboriti za posao, ali nam je potrebna stručna pomoć i podrška, a to očekujem upravo od ovoga projekta", istaknula je Marija Knežić.

Poduzetnica Ljiljana Kolarec bavi se poljoprivredom i aktivna je članica Udruge lovkinja.  "Želja mi je razviti bolju smještajnu i gastronomsku ponudu u Bapskoj oko arheološkog nalazišta Gradec koje tek otkriva kulturu staru 6500 godina", kaže Ljiljana koja se s tom vizijom uključila u Žensku perspektivu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close