Poduzetnike se poziva na oprez: Ne čitaju sitna slova pa ih prevare za 5000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2016. u 10:28
Foto: Thinkstock

U Ariosu kažu da se u najnovijem dopisu poduzetnicima poslanog od tvrtke koji ima sve karakteristike ponude za sklapanje ugovora, poziva poduzetnika da dostavi svoje podatke.

Iz Knjigovodstvene agencije Arios iz Belišća ovih je dana stiglo upozorenje njihovim korisnicima, ali i drugim poduzetnicima koji su dobili ili će dobiti ponudu tvrtke European Bussines Number (EBN) da se upišu u europsku bazu poduzetnika da ni pod koju cijenu ne odgovaraju na takve ponude, jer je riječ o zamci kojom im se želi izvući novac.

U Ariosu kažu da se u najnovijem dopisu poduzetnicima poslanog od tvrtke koji ima sve karakteristike ponude za sklapanje ugovora, poziva poduzetnika da dostavi svoje podatke. Kako piše Glas Slavonije, nakon ispunjavanja obrasca, poduzetnicima koji su vratili ispunjeni obrazac stiže račun koji na godišnjoj bazi može iznositi i do 5000 kuna, koliko navode da iznose troškovi oglašavanja.

– Već nekoliko godina poduzetnici dobivaju ponude na svoju adresu da budu uvršteni u razne poslovne adresare. Jedan od njih je i European Business Number, osim EBN-a, fiktivne poslove s hrvatskim poduzetnicima žele sklopiti i European City Guide iz Španjolske, Construct DaTa Verlag iz Austrije te švicarske tvrtke Intercable Verlag, Euco Dana i Novachannel. Upozoravamo poduzetnike u slučaju da im pristigne ovakva vrsta obrazaca i ponuda, izrazito pažljivo prouče njihov sadržaj te da se u slučaju nepotpunog razumijevanja stranog jezika i onoga što im se nudi obrate stručnoj osobi za pomoć – preporučuju poduzetnicima iz Ariosa.

Kako europske institucije još uvijek nemaju rješenje o navedenom problemu, poduzetnike se podsjeća da ne postoji zakonska obveza učlanjivanja u bilo kakve adresare te da budu pažljivi prilikom slanja podataka ili odgovaranja na takve ili slične obrasce. Iz Ariosa također preporučuju da na takve ponude uopće ne odgovaraju.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close