Kupci spremni čekati njihov sok od aronije i originalne likere

Autor: Marta Duić , 11. srpanj 2016. u 15:28
Marina Golub i Radojko Didulica/N. Čutuk/PIXSELL

S plasmanom nemaju problema, sad su im cilj hoteli na Jadranu. Planiraju se baviti i povrćem, što bi financirali iz EU fondova.

Supružnici Marina Golub i Radojko Didulica bave se ekološkim uzgojom aronije i ostalih voćarskih kultura te proizvodnjom likera, rakija, sokove, džemova i preljeva, i to bez aditiva i konzervansa.

Vlasnici obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva Didulica u selu Kinjača nedaleko od Siska uložili su svu ušteđevinu u kupnju zemlje i gradnju kućice. Danas su ponosni vlasnici hektra aronije i još toliko zemlje zasađene jabukama, šljivama, dunjama, orasima, kruškama, breskvama i grožđem.

Lošiju rakiju popiju
"Ekološki uzgoj puno je teži način, ali mi smo svojeglavi. Tako ili nikako, bila je naša odluka od početka. Zato smo se i odlučili za aroniju. Kako vrijeme prolazi, uviđamo da tržište sve više traži takvu proizvodnju. Iako smo skuplji, naše proizvode ljudi prihvaćaju iznenađujuće dobro", objašnjava  Marina Golub. Njihovi su proizvodi, tvrdi, originalni, a posebnu pozornost posvećuju dizajnu i kvaliteti. Zbog čestih odlaska na sajmove ostvarili su mnoge poslovne suradnje i postali prepoznatljivi na tržištu.

Planiraju plasirati svoje proizvode u hotele na Jadranu, a nakon ovogodišnjeg Gasta u Splitu ostvarili su suradnju sa splitskim restoranom Kantoon. "Težimo prema višem standardu. Moj muž je perfekcionist, pa su greške najmanje moguće. One se događaju u lijepljenju etiketa, ali loš sok ili rakija ne ide u prodaju. Mi smo možda jedini koji rakiju slabije kvalitete piju, a bolju prodaju", ističe Marina Golub. Na međunarodnom Festivalu šljive i voćnih rakija u Ugljeviku u BiH osvojili su zlatnu medalju za kvalitetu za svoju rakiju od kruške u konkurenciji 73 proizvođača.

Za recepte većine likera zaslužna je Marina Golub, koja ih pomno isprobava dok ih ne dovede do savršenstva. "Da bi se neke ideje ostvarile potrebna je upornost: kad sam odlučila napraviti liker od tamne pive, kupila sam sve vrste domaćih tamnih piva i eksperimentirala. Dobila sam dobre ocjene od pivopija i proizvod je sada na tržištu. Novost u ponudi nam je i liker od bazge", objašnjava.

Put do kupaca
Sisačko-moslavačka županija i njezina razvojna agencija Simora pokrenuli su  trgovine proizvođača sa svog područja u Sisku, Novskoj i uz autocestu, a planiraju ih otvoriti i u Zagrebu, Dubrovniku i Kutini. Osim na spomenutim lokacijama, proizvodi OPG-a Didulica mogu se naći na sajmovima, na ekotržnici u Opatiji….

"Možete zamisliti koliko smo bili sretni kad smo čuli da su u trgovini gdje je bilo i drugih sokova od aronije kupci čekali da dođe naš jer su htjeli baš taj, bez obzira na cijenu. Ili kad čujemo da kupci iz drugih gradova čekaju da dođemo baš s našim orahovcem, likerom od ruže…. Planiramo se proširiti se i na povrće jer imamo veliki komad zemlje koji nije pogodan za voćnjak. Ideje su tu, samo trebamo novac, aplicirat ćemo za za EU fondove", najavljuje Marina Golub.

Komentirajte prvi

New Report

Close