‘Kralj laminata’ odustao od investicija: Zbog jednog razloga ostaju bez 1,2 milijardi kuna ulaganja i 500 novih radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2018. u 08:53
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Pervan na ovu temu ne želi govoriti s novinarima.

Kada su građani općine Klippan na jugu Švedske na izborima 9. rujna izašli na birališta, nisu niti sanjali kako će njihov odabir, a onda i konačni rezultati izbora, dovesti do toga da će općina ostati bez 1,2 milijardi kuna ulaganja i oko 500 novih radnih mjesta. Na izborima u Klippanu stranka Švedski demokrati (SD) dobila je 30,3 posto glasova i tako postala najveća stranka u općinskom vijeću. Riječ je o stranci koja pripada ekstremnoj desnici i, između ostaloga, protiv je naseljavanja migranata, pri čemu su se spominjale i ideje o protjerivanju, piše Večernji list.

Ipak, poslije izbora u Švedskoj u naslove se probio poduzetnik i bogati industrijalac Darko Pervan (71), kojega se u medijima naziva “kraljem laminata” i koji je inače rođeni Zagrepčanin. Zbog činjenice da su mještani Klippana u tolikom broju dali svoj glas Švedskim demokratima, Pervan je donio odluku da odustaje od svojih višemjesečnih planova o ulaganju u tu općinu i tako pokazao koje su posljedice glasovanja za stranku ekstremne desnice.

Pervan na ovu temu ne želi govoriti s novinarima, ali je zato njegova desna ruka u Hrvatskoj Stjepan Vojnić, govoreći o odluci Pervana, kazao kako ovaj gospodarstvenik ne želi ulaziti u politiku.

– Darko Pervan to sve nije rekao niti naglasio kao nekakav politički problem, nego je ukazao na problem ljudskih prava kao i općenitog stanja u društvu. Njegov život i životni principi kose se s trenutačnom političkom situacijom u toj općini te je unatoč očekivanim gubicima donio odluku da odustaje od projekta – rekao je Vojnić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pervan ne poštuje demokratsko izjašnjavanje Šveđana. A lijepi etikete drugima…

New Report

Close