Je li industrija građevinskog materijala osjetila oporavak građevinskog sektora?

Autor: Darko Bičak , 23. travanj 2014. u 22:00
Bože Černila, Wienerberger

Bože Černila ne očekuje uzlet građevinske industrije, ali vidi potencijala za oporavak.

Tržište građevinske industrije trenutno prolazi kroz teško razdoblje za koje je prijeko potrebna adaptacija i promjena načina poslovanja. Izazovi s kojima se suočava su smanjena potražnja i novi trendovi u gradnji koji prvenstveno stavljaju u fokus kupca. Ipak, naš proizvod kupac kupuje jednom u životu i zato mora dobro promisliti i odlučiti se za najbolju opciju.  

Koji sektor građevine se najprije oporavio?
Za cjelokupni građevinski sektor iznimno je važna činjenica da je aktualno sve više projekata koji promoviraju primjenu energetske učinkovitosti. Veliki pomak donijele su energetske iskaznice, što uvodi dodatan red i pomaže nama koji imamo prava rješenja. Ne očekujemo brz uzlet građevinske industrije, ali potencijal oporavka leži djelomice u projektima koje financiraju EU fondovi, pogotovo kroz gradnju javnih objekata kao što su škole i vrtići i kroz pametnu politiku stanogradnje, posebno kada govorimo o stanovima za iznajmljivanje. 

Što vi konkretno očekujete od građevine u narednom razdoblju?
Jedan od naših najvažnijih ciljeva jest pružiti potrošačima inovativne proizvode. Isto tako, iznimno važnim smatramo edukaciju mladih nada građevinske industrije. Jedna od takvih akcija je nagrada Brick Award u kojoj mi sudjelujemo, a koja vrednuje arhitektonska dostignuća od opeke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close