"Izlazak kataloga ruralnog turizma Hrvatske sjajna je stvar za naš turizam"

Foto: PD Foto: PD

Bernard Tkalčec, Zlatni klas Otrovanec.

Kako komentirate izlazak prvog nacionalnog kataloga Ruralni turizam Hrvatske?

Iako ga još nisam imao u rukama, vjerujem da je izlazak kataloga ruralnog turizma Hrvatske sjajna stvar za naš turizam općenito. Siguran sam da će pospješiti i razvoj ruralnog turizma i olakšati poslovanje obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i seoskim imanjima. Koliko znam, on objedinjuje i izletišta i enološku ponudu i ugostiteljske objekte, na jednostavan način i na jednom mjestu je sve što je važno za turiste, a to je idealan način za dolazak do potrebnih informacija. Iako živimo u doba interneta, smatram da je puno lakše imati sve na papiru, pogotovo ovako u katalogu.

Koliko će to pomoći ruralnom turizmu Hrvatske?

Pomoći će sigurno jer je nama koji se bavimo tim oblikom turizma važno da budemo prisutni i vidljivi u cjelokupnoj turističkoj ponudi zemlje, a ovaj katalog ide tome u prilog.

Na koje se još načine može pomoći ruralnom turizmu Hrvatske?

Postoje dva temeljna problema. Jedan je taj što je dio prometnica izoliran, a poboljšanje infarstrukture i bolja povezivost bi svakako koristili razvoju ruralnog turizma te bi povećali broj turista koji teže tom načinu odmora. Još jedan važan čimbenik jest i opći rast standarda, koji je potreban.

Kako se najlakše istaknuti u širokoj ponudi OPG-ova?

Istaknuti se možete samo ako godinama radite jednakom kvalitetom, ulažući u svoj rad stalan trud. To je recept kojim ćete isplivati kao originalni, primjerice nama se turisti vraćaju i nakon 20 godina. Treba na to gledati kao na dugoročnu investiciju čija se kvaliteta prepoznaje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve