Evo kako ojačati konkurentnost firme

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2015. u 09:28
Foto: Thinkstock

Strategija upravljanja promjenama vezana je na moćni znak promjena, promjenu plaća koja privlači pažnju zaposlenika i potencijalnih akvizicija.

Strategija upravljanja promjenama vezana je na moćni znak promjena, promjenu plaća koja privlači pažnju zaposlenika i potencijalnih akvizicija.

Važno je kako plaćate i motivirate ako ste poslodavac, ili kako ste plaćeni i motivirani ako ste posloprimac. Važno je za što plaćate i motivirate ili za što ste plaćeni i motivirani.

Za djelatnike je to mjera pravednosti, izvor materijalne sigurnosti. Za glasače plaća državnih službenika može biti prepoznata kao uzrok povećanja poreza. Za makroekonomske analitičare plaće su jedan od pokazatelja razvijenosti gospodarstva pojedine države.

Vrijeme u kojem živimo i radimo izuzetno je zanimljivo. Gdje god pogledali na kuglu zemaljsku, gospodarski i društveni pritisci prisiljavaju vlasnike i upravljače da ponovno razmisle o načinu plaćanja i motiviranja i razlikama između pojedinih načina. To ih navodi da se sve češće upuštaju u razne avanture mijenjanjanja modela. No, što se često postiglo odnosno nije postiglo svim tim pokusima i promjenama?

Mnogo je pomodnih hirova i trendova, no gdje su se zaista postigli rezultati?

Kada se sve uzme u obzir, pokušaju razdvojiti vjerovanja od činjenica, razmišljanja od konkretnih istraživanja, može se reći da je određivanje plaća i nagrada te njihovih isplata, prava umjetnost, „šlag na tortu“ koji omogućuje da strateške namjere, strategije i operativni planovi budu provedeni, da poduzetnička organizacija unaprijedi izvrsnost i ojača konkurentnost.

Sustav plaća igra izuzetno važnu ulogu pri restruktuiranju i uvođenju promjenama.

Strategija upravljanja promjenama vezana je na moćni znak promjena, promjenu plaća koja privlači pažnju zaposlenika i potencijalnih akvizicija.

Promjena plaća u takvim situacijama može igrati dvije uloge: može voditi promjene ili ih samo slijediti. Bez obzira na ulogu, menadžeri moraju znati kako njima upravljati i kako ih koristiti.

Poslovni dnevnik organizirao je za vas seminar pod nazivom PLAĆE I MODELI NAGRAĐIVANJA: sustavi za uspješnu realizaciju strateških namjera, jačanja konkurentnosti poduzetničkih organizacija koji održava jedan od najboljih predavača Poslovnog centra znanja – Nikola Nikšić.

Više o seminaru, satnici i predavaču saznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close