Boban uvrstio nova vina u svoju restoransku ponudu

Autor: Marta Duić , 27. rujan 2018. u 21:59
S kušanja Kaikena u zagrebačkom restoranu

Danas Kaiken spada i najistaknutije vinarije Argentine te se poput Montesa može pronaći na svim važnim vinskim tržištima svijeta.

U zagrebačkom restoranu Boban publici je predstavljeno šest novih etiketa vinarija Montes i Kaiken.

Kako je objasnio Bryan Steinsapir, brend ambasador vinarije Montes, nova vina dokaz su njihove fokusiranosti na kvalitetu. "Montes je vinarija koja je prva počela mijenjati percepciju o čileanskim vinima i ubrzo smo pokazali svijetu da možemo proizvesti premium vina. Takva su i nova vina, vina s karakterom i namijenjena isključivo za gastronomiju. Vinarija smo koja izvozi više od 95 posto svoje proizvodnje u 110 zemalja svijeta", kaže Steinsapir. 

 Kad je Montes počeo s vinskim biznisom, u Čileu je bilo svega 14 izvoznih vinarija, a danas ih je više od 200. Svojom linijom vina Montes Alpha prva na internacionalnoj sceni uspješno afirmirala čileanska vina u premium razredu kvalitete, nakon čega su je slijedili i brojni drugi vinari te Čile kao vinsku regiju trajno smjestili na svjetsku vinsku mapu. Glavni enolog i suvlasnik vinarije Aurelio Montes ni danas, nakon što su Montes vina postala globalno prepoznat vinski brend ne staje s istraživanjem, novim projektima te vinima koja pomiču granice. 

Vinarija Kaiken je argentinska vinarija koju je vinarija Montes akvizirala 2001. godine i posvetila se prije svega vinima karakterističnim za Argentinu od sorti malbec i torrontes. Danas Kaiken spada i najistaknutije vinarije Argentine te se poput Montesa može pronaći na svim važnim vinskim tržištima svijeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close