Unatoč recesiji zaplivali arhitektonskim vodama, najponosniji su na projekt apartmanskog naselja na Muri

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2013. u 08:05
Marin Radojčin i Hrvoje Pajk (Press foto)

Arhitektonska scena u Hrvatskoj bogatija je za još jedan studio.

Arhitektonska scena u Hrvatskoj bogatija je za još jedan studio. Arhitektonski studio Dizarre otvoren je u ožujku 2013. godine i poslovanje bazira na projektiranju obiteljskih kuća, poslovnih zgrada, javnih zgrada te privatnih i poslovnih interijera. Hrvoje Pajk i Marin Radojčin odlučili su se okušati u samostalnim vodama u kriznoj, recesijskoj godini te su usprkos različitim preprekama zadovoljni poslovanjem u prvoj godini. Iza njih su godine rada na brojnim projektima i veliki planovi za širenje tvrtke.

Kao jedan od projekata na koji su posebno ponosni, Marin i Hrvoje ističu apartmansko naselje u Svetom Martinu na Muri, projekt je koji je još u fazi razrade. Projekt se bazira na ideji o apartmanskome naselju zatvorenog tipa s vilama koje imaju 2 do 6 apartmana. Vile su raspoređene po obodu parcele tako da je svaka okrenuta prema šumi ili samome mjestu i s obzirom na to da su na uzvisini, imaju vrlo lijepe poglede. U središnjem dijelu parcele zamišljen je jedan mali park u kojem bi se vlasnici apartmana mogli odmarati ili, što je još zanimljivije, saditi voće i povrće koje bi bilo u vlasništvu svih korisnika apartmana. Blizina toplica i mnogih sportskih sadržaja predstavljaju siguran mamac za brojne turiste.

 


Apartmansko naselje Sveti Martin na Muri

Govoreći o ovome projektu, Hrvoje Pajk je naglasio: „Kuće su projektirane kao spoj jednog tradicionalnog stila podneblja s dodanim modernim elementima. Unutarnje uređenje apartmana je moderno i elegantno, a velike staklene stijene osiguravaju prozračnost i puno svjetla. Prirodno okruženje apartmana je predivno, željeli smo iskoristiti taj potencijal i apartmane okružiti sa što više zelenila. Svaki apartman ima veliku terasu i travnjak ispred, a staklene stijene u cijeloj širini i visini zida je moguće u potpunosti otvoriti čime se dobiva odličan kontakt s prirodom. Ovo apartmansko naselje je odličan izbor za ljude starije životne dobi koji vole prirodu, rekreaciju i mir.“

Arhitektonski studio Dizarre u planu ima i projektiranje staračkog doma te izgradnju luksuznih apartmana na Hvaru. Svoju kreativnost usmjerili su i na dizajniranje svjetiljki koje bi trebale uskoro ići u izradu prototipa. Osobiti interes pokazuju za područje produkt dizajna te se nadaju i novim projektima na tome polju.

Arhitektonski studio Dizarre otvoren je u ožujku 2013. godine. Svojim klijentima nudi različite usluge projektiranja i dizajniranja interijera i eksterijera, uključujući privatne i poslovne prostore.  Godine iskustva i rada na različitim projektima jamče kvalitetnu izvedbu i inovativna arhitektonska rješenja.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close